Oprescu si-a prezentat planurile pentru dezvoltarea educatiei, sanatatii si protectiei sociale: „Prin aceste programe cred ca vom reusi sa facem din Bucuresti o mare Capitala europeana!”

Publicat: 05/06/2012 | 00:00
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat astazi despre Platforma Program pentru dezvoltarea Bucurestiului. Mai exact, edilul-sef a vorbit despre investitiile pe care urmeaza sa le faca in domenii cruciale pentru dezvoltarea orasului. Este vorba despre construirea a 20 de gradinite si a unor spitale.

„Cred ca este evident pentru toata lumea ca Bucurestiul s-a schimbat profund in ultimii ani. Daca este sa ne raportam la anul 2008, ceea ce se vede astazi in jur ne ofera tuturor speranta in ziua de maine si certitudinea ca putem schimba ceea ce nu ne convine la orasul nostru, ca suntem capabili sa renastem si sa recastigam mandria de a fi bucuresteni. Asa cum v-am spus si cu proximele ocazii, in ultimii patru ani am pus bazele unei Platforme program ce depaseste confruntarea electorala gaunoasa si interesele pe termen scurt ale partidelor politice si tinteste miezul Bucurestiului, chestiunile elementare care trebuie abordate pentru a ne asigura ca suntem pe drumul cel bun, pe drumul dezvoltarii. Am afirmat ca vreau sa fac din Bucuresti un oras in care nu doar sa locuim, ci o Capitala a tuturor, un oras in care sa ne placa sa traim. Pentru a ajunge la acest obiectiv, este nevoie de o reevaluare a unui pilon extrem de important al Bucurestiului, o regandire a dimensiunii sale umane. Aceasta dimensiune, care pare o chestiune abstracta, este creata dintr-o serie de puncte foarte concrete: educatie, sanatate si protectie sociala. Despre aceste puncte vreau sa va vorbesc, pentru ca prin programele dedicate acestor directii eu cred cu tarie ca vom reusi sa facem din Bucuresti o mare Capitala europeana, cu care sa ne mandrim. O viziune integrata inseamna capacitatea de a ingloba toate aceste aspecte, a le interconecta, cu scopul final de a schimba Bucurestiul la fata, a demonstra Romaniei, Europei si, in primul rand, a ne demonstra noua ca putem trai decent”, ne-a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Citește și...