Ovidiu Lipan Tandarica nu se mai casatoreSte in vara asta pentru ca nu are cu cine: „Ma gandesc la femei frumoase care sa ma inspire, sunt in cautarea muzei”

Publicat: 08/07/2012 | 00:00
Ovidiu Lipan Tandarica nu se mai casatoreSte in vara asta pentru ca nu are cu cine: „Ma gandesc la femei frumoase care sa ma inspire, sunt in cautarea muzei”
Cunoscutul toboSar care Si-a transformat renumele in nume propriu, Ovidiu Lipan Tandarica (59 de ani), se bucura de intalniri karmice in cariera muzicala, insa ele sunt mai puTin norocoase in viaTa personala. CunoaSte cauza: "Mi-am dorit foarte mult sa fiu iubit". Stie ca femeia destinata lui exista undeva, trebuie doar sa o intalneasca.

Reporter: SunteTi unul dintre cei mai complecSi artiSti Si cantaTi alaturi de diverse personalitaTi. Ce urmeaza?

Ovidiu Lipan Tandarica: Tot ce am facut, combinand Si creand o armonie prin muzica instrumentala, cu un sound deosebit, a ajuns acolo unde ne-am propus. Am dus la bun sfarSit realizarile cu muzica romaneasca, avand orchestraTii duse la o percepTie internaTionala. Am cantat alaturi de Stelu Enache muzica aromana, un prieten care vine din zona neprofesionista. E nevoie de oameni aSezaTi, de forTa Si de energie lor pozitiva. Intotdeauna am avut senzaTia ca am venit pe lume sa creez armonie.

Sunt intalniri norocoase?Cred ca sunt intalniri karmice. Aceste intalniri din viaTa fiecaruia trebuiau sa aiba loc, nu sunt intamplatoare.

SpuneTi ca „noi, romanii, avem o energie foarte salbatica”. SunteTi, cumva, un exponent al acestei salbaticii?Absolut, ma simt un exponent al acestei salbaticii. Criteriile dupa care ma ghidez sunt sanatatea Si libertatea, cele mai puternice forme de supravieTuire ale omenirii. Daca eSti sanatos Si liber, iTi poTi permite orice. Mai e necesara Si o plamadeala pozitiva Si optimista. Cred in destin Si nu vreau mai mult.

Ce va inspira?Am trait intr-un mediu multicultural la IaSi, cu armeni, greci, Tigani, Si astfel cultura Si toate obiceiurile s-au intrepatruns. In drumul asta spre globalizare avem nevoie atat de mult de identitate Si de obiceiuri, de datini. Ne-ar da forTa! Ce fac eu e muzica arhaica, precreStina, pagana Si multe dintre aceste obiceiuri au fost acceptate de biserica. Sunt niSte taine care raman in timp. Muzica lucreaza foarte mult subliminal Si, dupa ce o asculTi, in funcTie Si de stare, te poate duce acolo incat la un moment dat lacrimezi Si sa nu Stii de ce.

Mai alearga ingerii dupa dvs.?O, cred ca sunt foarte obosiTi aceSti ingeri! Sunt foarte obosiTi, i-am innebunit saracii de ei! Ii simt intotdeauna langa mine Si asta e un lucru fantastic! Ei imi transmit ce am de facut.

Acest noroc trebuie sa va asigure un anumit confort, nu credeTi?

Absolut, absolut! Dar exista o comunicare, tocmai aici este interesant. E o energie pe care o primesc Si o dau mai departe. Asta fac artiStii, dau mai departe Si aduc lumina, stari speciale care parca vin dintr-o lume, o energie pe care nu o cunoaStem. Pe de alta parte, aceasta energie ma face dependent. Ma incarc foarte repede Si traiesc la maximum momentul, ca o pendula foucaultiana. Apoi ma descarc Si dau energia asta tuturor, ma epuizez. Nu Stiu, n-am limite, nu traiesc foarte aproape de mediana, ci la extreme totale. Savurez Si momentul de dupa concert, cand sunt golit de tot.

MeditaTi?Da, meditez in voia mea, fara un sistem. Ma relaxez pana devin una cu

Citește și...