Pericol de explozie în Satu Mare, după ce un incendiu violent a izbucnit la o sondă de gaz! Pompierii intervin cu dificultate

Publicat: 18/12/2017 | 09:19

Autorităţile sunt în alertă maximă în judeţul Satu Mare! Potrivit celor prezenţi în localitatea Moftinu Micericol, unde arde o sondă de gaz, există pericol de explozie. Flăcările au izbucnit azi-noapte. În aceste momente peste 30 de pompieri intervin, iar Raed Arafat, coordonator Dispeceratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că va dura până când focul va fi stins.

Flăcările de iad au izbucnit la mai bine de o oră după miezul nopţii. Apelul la 112 a fost făcut la ora 1:25 şi de atunci peste 30 de pompieri se luptă să stingă flăcările.

„Este vorba despre un incendiu care va dura mult până este lichidat. Există proceduri foarte specifice pentru astfel de intervenţii”, a declarat Raed Arafat, coordonator Dispeceratului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Digi24.

Raed Arafat a mai spus că nu există riscuri pentru populaţie, dar că e o intervenţie care poate să dureze şi zile.

„La un anumit moment incendiu se va stinge, dar în momentul în care se stinge, gazul care continuă să iasă, dacă e orice flacără, poate să ducă la apariţia unei explozii, motiv pentru care, după stingere, (pompierii) se vor îndepărta şi va veni personalul specializat de la Centrul economic să închidă puţul respectiv”, a declarat coordonatorul DSU.

Ştire în curs de actualizare.

Citește și...