Acasă » Știri » Plan secret de milionar! Vezi ce vrea sa faca Laurentiu Baciu dupa ce le preda stafeta copiilor!

Plan secret de milionar! Vezi ce vrea sa faca Laurentiu Baciu dupa ce le preda stafeta copiilor!

De: Cancan 05/04/2013 | 23:00
Plan secret de milionar! Vezi ce vrea sa faca Laurentiu Baciu dupa ce le preda stafeta copiilor!
Laurentiu Baciu are o avere estimata la 10-12 milioane de euro

Laurentiu Baciu, locul 38 din topul fermierilor, este un om bolnav de modestie, dupa cum se descrie. Munceste cate 16 ore pe zi, are o masina care sa-I satisfaca toate nevoile si vrea sa calatoreasca cand se va retrage din activitate.

Agricultorul are o avere estimata la 10-12 milioane de euro, iar pentru a strange acesti bani el a inceput munca de la 12 ani. Afacerea a inceput-o cu un tractor imprumutat, iar apoi s-a dezvoltat pana a reusit sa-si cumpere unul.

Laurentiu Baciu are o avere estimata la 10-12 milioane de euro
Laurentiu Baciu are o avere estimata la 10-12 milioane de euro

“Nu l-am patruns in totalitate si nu am avut timp sa il analizez, dar ca o gluma as putea spune ca bine ar fi daca ar fi si un top al plus valorii pe care o realizam noi si o dam la bugetul statului. Poate ca ar fi mai semnificativ contributia noastra, nu ceea ce ne-a ramas noua. O sa vedeti cat am dat, iar cifrele depasesc cu mult pe cele din acest top. Primii bani munciti i-am facut de la o varsta foarte frageda, de pe la 12 ani, cand mergeam cu ziua la o ferma din localitatea unde m-am nascut, pe opt lei pe zi. Atat era atunci!

Ma duceam la recoltat cartofi, strans fan si asa faceam in fiecare vara bani, ca atunci cand venea scoala aveam de manual, caiete si imbracaminte, toate erau din banii munciti de mine. Practic eu de la 12 ani am muncit si am produs bani, iar acum muncesc la fel. Afacerea a pornit cu un tractor. Nu il avea familia, noi eram o familie modesta. Prima si prima data am imprumutat unul si am facut treaba. Apoi am cumparat unul, am luat-o cu un tractor, cu doua, cu trei si asa mai departe”, ne-a povestit, zambind, Laurentiu Baciu.

“Duminica, angajatii mei sunt liberi, iar eu o iau de nebun sa treaca ziua”

Fermierul vrea cand va preda stafeta copiilor sa plece sa vada pamantul
Fermierul vrea cand va preda stafeta copiilor sa plece sa vada pamantul

Nu se sfiieste sa recunoasca ca munceste cot la cot cu oamenii sai, iar duminica cand sunt liberi umbla de colo, colo sa treaca ziua. Fermierul milionar spune ca munceste peste 14 ore pe zi, dar nu se simte obosit.

“Niciodata nu am privit afacerea, eu vin din lumea reala, stiu tot ceea ce se intampla in meseria asta, am practicat-o personal, atat pe combina, cat si pe tractor. Toatre aceste afaceri nu le-am facut din birou, ci de pe camp. Nu am tinut o evidenta, pentru ca eu am crescut zilnic si nu m-am oprit undeva sa fac o statistica (nr cand a facut primul million de euro) in ce data sau cand sarbatoresc evenimentul. Am muncit in continuare si dupa 20 si ceva de ani de activitate intensa cu 14 – 16 ore pe zi , 365 din 365, bineinteles ca s-a acumulat si o valoare. Eu stau de multe ori si ma intreb la cei care nu au ce face, ce fac toata ziua. Eu inebunesc. Duminica, angajatii mei sunt liberi, iar eu o iau de nebun, ma duc pe colo, pe colo sa treaca ziua. Eu nu as putea sa stau asa, sa ma duc in bucatarie, la televizor si iar in bucatarie. Acuma nu vreau sa se interpreteze gresit, dare u nu cunosc termenul oboseala. Nu ma simt obosit, eu cand ii vad ca nici nu s-au trezit bine si vorbesc de oboseala, inebunesc. Ce oboseala, asta nu cumva se traduce lene”, a mai spus agricultorul.

Asteapta ca mostenitorul sa preia afacerea, apoi sa plece sa vada lumea

Parcul de utilaje agricole detinut de Laurentiu Baciu
Parcul de utilaje agricole detinut de Laurentiu Baciu

Agricultorul vrea ca atunci cand se va retrage din activitate sa plece sa cutreiere lumea. Vrea sa fie unul dintre pensionarii care i-a vazut in autocare prin excursiile care le-a facut prin America de Nord si Europa.

“Eu pasiune am, dar timp nu am. Dar caut pe cat posibil sa iau din fiecare cate putin, atat cat imi permite timpul. Sportul mi-a placut intotdeauna, imi place efortul. Imi place sa zbor foarte mult cu avionul, o alta pasiune este vanatoarea. Nu am decat doua arme, dar vanatoarea ceea corecta, a unui ecologist, nu braconaj. Armele sunt de ultima generatie si le folosesc atunci cand trebuie si cum trebuie. Sunt constiet de ceea ce se petrece in jurul meu si vreau sa fiu responsabil de tot ceea ce fac. Eu sunt o fire foarte curioasa si vreau sa imi dau seama de tot ceea ce se intampla in jurul meu, sa vad multe locuri si sa ma documentez, dar nu am timp. Fiecare loc are ceva special, nu am reusit sa ajung in Asia, Australia, dar am fost in America de Nord, in toata Europa, atat cat mi-am putut permite, ca timp.

Mi-as dori, poate dupa ce imi incetez activitatea sa imi cunosc si eu planeta. Daca vedeti dumneavoastra pe afara toate autocarele sunt pline cu pensioanri, nu cu tineret, deci tineretul e la munca. Nu m-as muta, este exclus. Nu as parasi locurile natale, dapoi tara. Am un mostenitor care vine din urma si astept sa ajunga pana acolo sa-i pot lasa aceasta munca si eu sa ma duc. Copii se implica, sunt constienti de ceea ce se intmapla. Este un business pus la punct, acum nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa-l gestioneze. Nu vor mai trece prin ce am trecut eu”, ne-a mai povestit Laurentiu Baciu.

Un milionar modest din cale afara

 

Fermierul lucreaza in acest moment aproximativ 2.500 de hectare de teren agricol
Fermierul lucreaza in acest moment aproximativ 2.500 de hectare de teren agricol

Fermierul ne-a spus ca el nu vrea sa iasa in evidenta, iar prietenii i-au “reprosat” ca este “bolnav de modestie”. Nu si-a luat masina sa fie vazut in ea, nu are o mega vila, ci doar o casa, construita la ferma, cu un singur nivel cat sa duca un trai decent.

“Nu am vrut sa ies in evidenta cu bunastarea, chiar de cele mai multe ori mi s-a reprosat ca sunt bolnav de modestie. In atatia ani de munca am o masina, un jeep, dar nu dintre cele mai scumpe. Unul care sa imi satisfaca cerintele la ceea ce fac, nu unul ca sa fiu vazut in el. Este o chestie sfidatoare sa iti ei nu stiu ce masina sa fii vazut in ea, tinand cont ca in tara asta sunt multi care nu au ce pune pe masa. Apartamentele eu le-am lasat la copii, iar acolo la ferma mi-am facut o casa cu un singur nivel, functionabila. Nu cat o scoala, nu cu 20 de camera, nu cu nu stiu ce smecherii, ci cat sa duc un trai decent de om normal”, s-a confesat fermierul.

Alex Saulea

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
O agenție din Brazilia lansează SONDAJE politice… ciudate. Cine se află în spatele AtlasIntel. Detalii interesante!
O agenție din Brazilia lansează SONDAJE politice… ciudate. Cine se află în spatele AtlasIntel. Detalii...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită a milionarului, care e cu 24 de ani mai tânără
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Vedeta PRO TV e în al nouălea cer! A anunțat că e gravidă: „Cel mai frumos dar”
Vedeta PRO TV e în al nouălea cer! A anunțat că e gravidă: „Cel mai...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Anamaria Ferentz a revenit în România după 10 ani: „E mai frumos decât mă așteptăm”. Cu ce bunătăți a așteptat-o Cristina Spătar
Anamaria Ferentz a revenit în România după 10 ani: „E mai frumos decât mă așteptăm”....
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau spre Israel
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau...
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Serghei Mizil, mesaj sfâșietor după moartea lui Costel Corduneanu: „O zi tristă pentru mine...”. Ce relație au avut cei doi
Serghei Mizil, mesaj sfâșietor după moartea lui Costel Corduneanu: „O zi tristă pentru mine...”. Ce...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una alteia: „A încercat să ne imite și să ne ironizeze mai mult decât a ne imita.”
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Legătura dintre femeia găsită ucisă la marginea autostrăzii și criminalul ei. Ce i-a scăpat autorului când a vrut să-și șteargă urmele
Legătura dintre femeia găsită ucisă la marginea autostrăzii și criminalul ei. Ce i-a scăpat autorului...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Oppo lansează în România un nou smartphone de buget. Specificații Reno11 F 5G
Oppo lansează în România un nou smartphone de buget. Specificații Reno11 F 5G
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
S-a aflat deja! Echipele care au părăsit Asia Express. Adi Nartea și Victor Slav ar fi printre eliminați
S-a aflat deja! Echipele care au părăsit Asia Express. Adi Nartea și Victor Slav ar...
Acestea sunt obiectele care îți aduc noroc. Lidia Fecioru spune că trebuie să le ai mereu în casă: “Îți asigură un loc în societate”
Acestea sunt obiectele care îți aduc noroc. Lidia Fecioru spune că trebuie să le ai...
Orașul viitorului, un eșec de proporții. Proiectul de miliarde de dolari din deșert, fără drumuri și mașini, nu se mai construiește
Orașul viitorului, un eșec de proporții. Proiectul de miliarde de dolari din deșert, fără drumuri...
CURS VALUTAR RECORD. Cât a ajuns să coste un dolar american
CURS VALUTAR RECORD. Cât a ajuns să coste un dolar american
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
Adevărul despre moartea lui Costel Corduneanu. Ce l-a „terminat”, de fapt
Adevărul despre moartea lui Costel Corduneanu. Ce l-a „terminat”, de fapt
Iarna se întoarce în România! ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Iarna se întoarce în România! ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Andreea Bălan, criticată dur de fani pentru felul în care se îmbracă: ”Nu mai sunt la modă”
Andreea Bălan, criticată dur de fani pentru felul în care se îmbracă: ”Nu mai sunt...
Vulpița nu mai vrea să audă de Viorel Stegaru. Comentariul care a provocat vâlvă pe internet: „Am divorțat!”
Vulpița nu mai vrea să audă de Viorel Stegaru. Comentariul care a provocat vâlvă pe...
Cel mai puternic laser din lume se află în România, foarte aproape de București. Investiția gigant s-a ridicat la 320 de milioane de euro
Cel mai puternic laser din lume se află în România, foarte aproape de București. Investiția...
Zodiile care vor avea o săptămână norocoasă. Vești bune pentru Berbeci, Tauri și Fecioare
Zodiile care vor avea o săptămână norocoasă. Vești bune pentru Berbeci, Tauri și Fecioare