Poliţistul din Slatina care a ajutat un băiat bolnav de cancer a avut parte de surpriza vieții lui

Publicat: 21/07/2019 | 19:01

Un poliţist din Slatina, care a devenit cunoscut pentru implicarea lui în campaniile umanitare, a avut parte de supriza vieţii sale atunci când şi-a aniversat ziua de naştere.

 „Azi noapte am fost schimbul III, de abia venisem de la mare, aşa că ziua mea m-a «surprins» pe litoral. Azi fiind la aniversarea fetiței prietenului meu, am ieşit din local afară şi văd aceste persoane cântând La mulți ani??! Când mă uit mai bine… Nu îmi vine să cred…restul urmăriți voi!  Mulţumesc, Cosmin, Doamne ajută, să fim sănătoși”, este mesajul poliţistului, care a rămas fără cuvinte atunci când Cosmin, un băiat bolnav de cancer, i-a făcut această surpriză. I-a oferit un tort pe care scria: „La mulţi ani, eroul vieţii mele!” (VEZI AICI: El este super-polițistul de la Slatina!)

Viorel Teacă, poliţistul din Slatina, a oferit tuturor o lecţie de umanitate. A fost impresionat de drama prin care trecea un tânăr din Scorniceşti, care suferă de o boală gravă, şi a decis că poate mobiliza oamenii să vină în ajutorul lui. Acesta şi-a propus să convingă o mie de oameni să doneze bani pentru a-l ajuta pe tânăr să facă o operaţie care i-ar putea salva viaţa. De la un apel pe o reţea socială, a ajuns să bată la uşa mai multor instituţii şi a organizat un spectacol caritabil, reuşind astfel să adune banii necesari pentru intervenţia chirurgicală.

„Problema noastră e că nu avem încredere în noi

Poliţistul nu este la prima faptă bună. Voluntar al Crucii Roşii, Viorel Teacă ştie că un ajutor, oricât ar fi de mic, contează enorm atunci când este vorba despre o familie nevoiaşă. A oferi sprijin semenilor, atât prin natura meseriei sale, cât şi prin gesturi pe care le face din postura de ”om cu suflet”, reprezintă pentru el un mod de viaţă.

Viorel Teacă a lucrat în trecut şi ca asistent medical, ajutând copii sau bătrâni aflaţi în suferinţă.

”Problema noastră e că nu avem încredere în noi. Sunt oameni care nu înţeleg aceste gesturi, care cred că nu doresc decât să ies în evidenţă. Unii înjură. Alţii aplaudă. Sunt mulţi indiferenţi. Dar depinde de noi dacă va câştiga binele sau va câştiga răul. Trebuie să mergi înainte, să nu te laşi doborât de eventualele eşecuri”, a spus Viorel Teacă.

Citește și...