Ponta, despre intrevederea cu Basescu: „Ne-am inteles ca nu ne-am inteles si ca vom continua dialogul”

Publicat: 14/06/2012 | 00:00
Ponta, despre intrevederea cu Basescu: „Ne-am inteles ca nu ne-am inteles si ca vom continua dialogul”
Liderul USL Victor Ponta a declarat despre intrevederea cu Traian Basescu pe tema reprezentarii la Consiliul European, ca el si cu seful statului s-au inteles asupra faptului ca nu s-au inteles inca, premierul precizand ca va mai avea intalniri cu presedintele pentru a ajunge la o solutie.

„Am avut o discutie destul de lunga – peste o ora – am discutat si de Consiliul European din 28 iunie, de temele pe care Romania le are de sustinut – fonduri europene, Shenghen, bugetul 2014-2020, MCV si alte probleme care tin de relatia interinstitutionala dintre presedinte si primul-ministru”, a spus Ponta.

Intrebat daca au decis cine va merge la Bruxelles, Ponta a raspuns: „Aici nu am ajuns la o concluzie, adica ne-am inteles ca nu ne-am inteles inca si ca vom continua dialogul ca pana pe 28 iunie sa agream solutia institutionala ce mai buna – in sensul ca eu consideram ca primul ministru (sa mearga, n.r.), presedintele, ca presedintele (sa mearga, n.r.)”, a spus Ponta.

El a precizat ca, din punctul sau de vedere, solutia cea mai buna este a unui compromis intre cele doua institutii si a unui dialog. „E important, cand merg acolo, sa am un punct de vedere agreat si cu presedintele, si cu Parlamentul. Nu am putut sa ajungem la un consens azi, as fi vrut sa ajungem la un consens in sensul sa partip eu. Presedintele ar fi vrut sa participe domnia sa”, a spus Ponta.

Intrebat de ce e nevoie de mai multe intalniri cu presedintele pentru a transa acest subiect, Ponta a precizat ca este foarte important ca pe 28 iunie Romania sa nu fie in situatia in care au fost Polonia, Finlanda si alte tari europene.

„Nu trebuie sa rezolvam in fata partenerilor europeni un conflict care este de natura interna. Dorim cu totii sa evitam un asemenea moment”, a spus Ponta.