Ponta il someaza pe Basescu sa inceteze imediat cu declaratiile privind „lovitura de stat”

Publicat: 30/07/2012 | 00:00
Liderul USL, premierul Victor Ponta l-a somat pe presedintele suspendat Traian Basescu sa inceteze imediat cu declaratiile iresponsabile privind "lovitura de stat", spunand ca exista mijloace legale si constitutionale pentru ca cetatenii care au votat sa fie aparati de abuzurile acestuia.

„Trebuie sa inteleaga ca loviturile de stat nu se dau prin vot popular. Il avertizez public sa nu mai ameninte persoane, institutii de stat, trusturi media si pe romanii care au votat la referendum”, a spus Ponta.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, luni, ca „aceia care au organizat lovitura de stat esuata trebuie sa raspunda in fata institutiilor statului”, precizand ca oricine poate fi tras la raspundere „cand emite deliberativ acte normative care blocheaza activitatea institutiilor”.

Traian Basescu a sustinut ca „Romania a suferit pagube enorme investitionale, financiare si de imagine ca urmare a loviturii de stat”.

El a mai declarat ca vrea sa fie chemat la Parchetul General cat inca nu are imunitate pentru a raspunde in legatura cu plangerea penala facuta la adresa sa privind folosirea expresiei „lovitura de stat”.

Citește și...