Poveste cutremurătoare! O fetiță de 12 ani din Iași a devenit mamă de gemeni! Medicii i-au dat o veste tristă despre unul dintre bebeluși

Publicat: 27/02/2018 | 13:38
Poveste cutremurătoare! O fetiță de 12 ani din Iași a devenit mamă de gemeni! Medicii i-au dat o veste tristă despre unul dintre bebeluși

La 12 ani, unii dintre copii se joacă cu păpușile, colorează personajele preferate din cărți, citesc povești sau se dedică vreunei pasiuni. Însă, la această vârstă crudă, alți copii fac copii. Este și cazul incredibil al unei copile din Iași, care a devenit mamă de gemeni la 12 ani. Din nefericire, doctorii care au ajutat-o să nască i-au dat o veste foarte tristă la scurt timp.

Deși nu a înțeles prea bine ce se întâmplă cu corpul ei în timpul sarcinii, fata de 12 ani a reușit să o ducă până la sfârșit. Și a adus pe lume gemenii la la Maternitatea ‘Cuza Vodă’ din Iași. Unul dintre copii nu a supraviețuit, din păcate. Totul s-a petrecut în urmă cu trei luni, iar, recent, un reputat medic din Iași a făcut mărturisiri despre acest caz, dar și altele la fel de deosebite de care a trebuit să se ocupe de-al lungul carierei sale.

„În primul rând, aș vrea să înțeleagă că sarcinile nu pot fi întâmplătoare. Pe timpuri așa era, puteai să rămâi însărcinată întâmplător. Din păcate, este lipsă de educație în școli. Acest lucru nu se întâmplă și te trezești cu fetițe care nasc, fetițe care trebuie să se joace cu păpușile, la 12-13 ani. Avem astfel de cazuri. Acum am o fetiță, care a născut prin noiembrie, doi copii, din păcate pe unul dintre ei l-am pierdut. Al doilea, în 3-4 luni, din noiembrie până acum, a ajuns la o greutate de 1,1 kg. O să avem mult de lucru cu el. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu acest copil când va fi luat în familie. Cu siguranță va fi luat de mama acestei fetițe, dar nu este același lucru. Copiii trebuie să vină pe lume la timpul lor. Este important că acest lucru să fie știut și de doamnele de peste 35 de ani, care se ocupă mai mult de carieră acum. Nu toți copiii obținuți prin fertilizare în vitro sunt copii care se nasc la termen. În general, sunt copii născuți prematur, cu o serie de patologii, dar fiecare își cunoaște interesul. Cu toate acestea, copiii trebuie să vină pe lume la timp. Copiii nu trebuie să vină la întâmplare, trebuie să vină într-un timp în care mamele sunt pregătite să-i îngrijească”, a declarat prof. dr. Maria Stamatin pentru jurnaliștii BZI.ro.

Medicii neonatologi au lansat un avertisment pentru tinerele din România: șefa secției de Neonatologie a maternității din Iași a făcut referire și la un alt fenomen îngrijorător, respectiv: operația de cezariană. Tot mai multe femei aleg metodă de naștere ca să evite durerile, însă, spun medicii, recomandată este cea naturală.

„Le-aș recomanda mamelor nașterea naturală, chiar dacă nașterea prin cezariană nu implică dureri. Se poate natural și fără dureri, cu o analgezie la naștere. Cezariana trebuie folosită atunci când este cu adevărat nevoie. Indicele de cezariană a ajuns, în acest moment, în unele unități la 90%. În unitățile de stat, acest indice a ajuns la 50%-60%. Din acest procent, doar 20% au indicație de cezariană, restul sunt cezariene la cerere. Este greu să refuzi, să spui că nu vrei să faci o cezariană”, a susținut prof. dr. Maria Stamatin.