Povestea emotionanta a fetitei de 8 ani, diagnosticata cu o forma rara de cancer la ochi: “Doamne Doamne ma va ajuta!”

Publicat: 10/01/2015 | 12:09
Povestea emotionanta a fetitei de 8 ani, diagnosticata cu o forma rara de cancer la ochi: “Doamne Doamne ma va ajuta!”

Are numai opt ani, iar in urma cu doi a ajuns de urgenta la spital, cu ochiul scos din orbita. Intre timp, Despina a fost operata, iar vineri a primit un verdict crunt: are o forma rara de cancer, sansa ei fiind un tratament costisitor in strainatate.

Despina este un copil vesel, visator, caruia ii place sa mearga la scoala si sa deseneze. Cuminte, dar incapatanata, pustoaica are vise mari si dorinte demne de un adult. Insa, viata ei s-a schhimbat total in luna noiembrie a anului trecut, atunci cand a fost operata de urgenta la un ochi si i s-a descoperit o tumoare. Intre timp, a sosit si rezultatul biopsiei,iar diagnosticul a fost unul cutremurator: o forma rara de cancer:

Despina a fost operata la ochi. I s-a extirpat o tumora din spatele ochiului
Despina a fost operata la ochi. I s-a extirpat o tumora din spatele ochiului

„Am ajuns acasa si am gasit-o pe fiica mea jucandu-se, cu ochiul pe jumatate scos din orbita. Ne-am speriat groaznic, iar de atunci a inceput calvarul. Nu stim incotro sa ne indreptam, pentru ca medicii ne-au spus ca este o forma rara de cancer, complicata, pe care putini stiu sa o trateze”, ne-a declarat Alina, mama fetei, cu lacrimi in ochi.

 

Au nevoie de bani pentru a-si trata copilul!

 

Disperati, parintii fetei sunt in stare sa mearga pana in panzele albe si sa vanda putinul pe care il au, pentru a o vindeca pe Despina. Mai multi medici au indrumat-o pe mama spre o clinica din Turcia, insa acolo numai investigatiile costa cateva mii de euro, ca sa nu mai vorbim despre tratament, care se ridica la cateva zeci de mii de euro: 

caz umanitar

„Medicii de la clinica din Turcia nu ne-au spus inca suma finala, trebuie sa ajungem acolo. Pana acum le-am trimis doar analizele. Nu stiu de unde vom face rost de acesti bani, insa nu putem lasa copilul sa moara”,ne-a mai spus tanara mamica. Chiar daca a trecut prin multe in ultima vreme, Despina are un moral ridicat si o stare fizica, dar si psihica, foarte buna. Este convinsa ca se va face bine si ca „Doamne, Doamne o va ajuta”, dupa cum spune ea.

Despina a fost diagnosticata cu cancer
Despina a fost diagnosticata cu cancer

Nu constientizeaza gravitatea situatiei, chiar daca isi vede mereu mama plangand: „Este vioaie, se joaca, spune ca este pregatita pentru orice. Ea ne incurajeaza pe noi”, a mai spus Alina.

 

Haideti sa o ajutam sa isi indeplineasca dorintele!

 

Pentru Despina urmeaza o perioada dificila, in care va trebuie sa faca tratamente lungi si dureroase cu citostatice. Parintii, originari din Iasi, au mare nevoie de orice suport financiar, pentru a merge la clinica din Turcia.

caz umanitar

Cei care vor sa doneze oricat de putin o pot face in conturile deschise la BCR, titluar Grasu Alina Elena


LEI- RO64RNCB0175116271780001
EURO- RO64RNCB0175116271780005

 

De asemenea, cei care doresc mai multe informatii despre acest caz sunt rugati sa ne scrie pe adresa pont@cancan.ro, pentru a-i pune in legatura cu familia Grasu.

 

Claudia Balan