Prăjitura care a înnebunit planeta! Da, aţi citit bine. Cum se prepară cel mai râvnit desert

Publicat: 14/06/2020 | 11:57

Unul dintre cele mai apreciate preparate dulci este fără îndoială „Prăjitura care a înnebunit planeta”. Deși numele poate părea extravagant, surpriza vine din faptul ca este în conformitate cu realitatea. Această prăjitură cucerește de la prima înghițitură și este ușor de preparat.

Imediat ce apare pe masă „Prăjitura care a înnebunit planeta!” atrage atenția și dispare în câteva secunde. Blaturile pufoase, crema de vanilie, acompaniată perfect cu cea de unt, fac o combinație irezistibilă, care reușește să îi cucerească și pe cei mai mofturoși.

Prăjitura care a înnebunit planeta: ingrediente

 Ingrediente pentru primul blat

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri apă clocotită
  • 150 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao.

Ingrediente pentru al doilea blat

  • 5 albușuri (gălbenușurile le folosim la cremă)
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 250 g nucă prăjită și tăiată mărunt (nu măcinată)
  • 1 pliculeț de zahăr vanilinat sau o linguriță esență vanilie.

Ingrediente pentru prima cremă

  • 5 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 300 g unt la temperatura camerei.

Ingrediente pentru a doua cremă

  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie sau 50 grame amidon pentru prăjituri
  • 3 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahar vanilinat. Se fierbe budinca de vanilie în 400 ml lapte și se lasă să se răcească. Crema va fi puțin mai groasă decât o budincă obișnuită. În final, amestecam crema 1 cu crema 2.

Ingrediente pentru glazură

  • 100- 120 grame ciocolată menaj sau ciocolată simplă (ruptă bucățele)
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri lapte rece.

Mod de preparare

Primul pas este pregătire primului tip de blat. Se mixează ouăle întregi cu zahărul până când compoziția își dublează volumul, apoi se adaugă apa clocotită, urmată de amestecul de făină (cernută în prealabil), cacao și praf de copt. Se coace în tava tapetată cu hârtie aproximativ 30 minute la 180 de grade. După ce s-a copt, se lasă să se răcească și apoi se taie în două (pe lungime).

Al doilea pas presupune prepararea celuilalt tip de blat. Se mixează albușurile cu un praf de sare (cât luăm între două degete)  până când spuma devine tare, se adaugă zahărul treptat, se adaugă și făina amestecată cu nuca prăjită și tăiata și se coace în aceeași tavă (dimensiuni recomandate 25 X 40 cm).

Pasul numărul trei vizează prepararea primei creme. Se mixează gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până se obține o cremă groasă, onctuoasă, care se lasă ulterior sa se răcească; atenție la timpul de fierbere, după ce crema devine groasă, se îndepărtează imediat vasul de pe baia de aburi. Se mixează spumă untul și în el se pune pe rând cate o lingură din crema de gălbenușuri (răcită).

Urmează al doilea tip de cremă. Se fierbe budinca de vanilie în 400 ml lapte și se lasă să se răcească. Crema va fi puțin mai groasă decât o budincă obișnuită. În final, amestecam crema 1 cu crema 2.

În ceea ce privește glazura, se pun toate ingredientele pe baie de abur sa se topească, se omogenizează bine, apoi se răcește puțin.  După ce și glazura este gata, urmează ultimul pas, asamblarea prășiturii: o foaie din blat 1; 1/2 din crema (rezultată din combinația 1 și 2); blat 2 întreg; crema rămasă, apoi a doua foaie de blat 1, iar la final, glazura.

Prăjitura care a înnebunit planeta se lasă trei-patru ore la rece, după care se poate tăia. Poftă bună!