Premierul Ponta si fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu au inaugurat autostrada Bucuresti-Ploiesti

Publicat: 19/07/2012 | 00:00
Premierul Victor Ponta, fostul premier Calin Popescu-Tariceanu si ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi au inaugurat, astazi, autrostrada A3, Bucuresti - Ploiesti. Cei doi au taiat panglica inaugurala, insa nu au testat noua autostrada cu masinile.

Pe autostrada Bucuresti-Ploiesti se va circula pe patru benzi, cu un regim de viteza de maximum 100 kilometri pe ora. Referitor la faptul ca inca nu exista parcari si alte facilitati, premierul a apreciat ca ar fi fost o greseala ca punerea in circulatie sa fi fost amanata din acest motiv, lucru sustinut si de Tariceanu.

„Cred ca sa fi asteptat cu circulatia pana sa fie gata parcari si benzinarii ar fi fost o greseala. Nu putem sta cu autostrada ca nu avem benzinaria. Maine, oamenii vor pleca la munte pe aici, nu pe DN1”, a declarat premierul. Deocamdata se poate circula pe o portiune de 56 de km din cei 62 de km ai tronsonului autostrazii Bucuresti-Ploiesti.

Tot de astazi a fost deschis traficul si pe tronsonului Cernavoda – Medgidia.

Pe acest tronson se va circula deocamdata in regim de drum national, cu o singura banda pe sens si cu limita de viteza de 80 de kilometri la ora, fiind montate indicatoare in acest sens. Acest tronson face legatura cu centura Constantei, care a fost deschisa circulatiei tot joi. „E bine sa dam drumul traficului ca acum vine lumea la mare (…) Sper ca de maine cei care vin la mare sa scape de cosmarul din toate satele si comunele si sper ca aceasta autostrada sa ajute si din punct de vedere economic si sa se termine anul acesta lucrarile la autostrada”, a spus la deschidere Ponta.

Citește și...