Presa din Germania despre vizita de vineri a presedintelui Traian Basescu: „Nimeni nu a avut timp de el”

Publicat: 01/02/2014 | 17:41
Presa din Germania despre vizita de vineri a presedintelui Traian Basescu: „Nimeni nu a avut timp de el”

Traian Basescu a facut vizita la Berlin in conditiile in care presedintele si cancelarul german aveau alte prioritati oficiale. Vizita a fost lipsita de importanta pe care le au de obicei intalnirile la rang inalt intre sefi de stat.

Presedintele roman Traian Basescu nu are insa nici un fel de intalniri politice la Berlin. Poate ca, pur si simplu, nimeni nu are timp de el, in aceasta zi aglomerata, in care sunt la Berlin ministrul de externe american John Kerry, premierul polonez Donald Tusk si comisarul european Laszlo Andor”, se arata in editia online de vineri a Deutsche Welle.

Publicatia din Germania subliniaza si faptul ca „un sef de stat strain, care vine la Berlin, in capitala germana, se intalneste cu conducerea politica a Republicii Federale”. Ceea ce nu s-a intamplat vineri, 31 ianuarie.

Presedintele roman a profitat de vizita si a cerut intelegere pentru tara sa si in problema imigratiei, mai scrie Deutsche Welle, si a atras atentia ca Romania a intrat in UE cu tot cu romi.

Basescu a vorbit cu presa din Germania si despre reformele statului romanesc, dar si despre intentia acestuia ca Romania sa intre in zona Euro in 2018 sau 2019. Seful statului a pledat pentru Statele Unite ale Europei, dar si pentru completa privatizare a intreprinderilor de stat.

R.N.

Citește și...