Presedintele interimar a promulgat legea de modificare a Legii referendumului. Votarea dureaza o zi, dar s-ar putea prelungi pana la ora 23.00!

Publicat: 16/07/2012 | 00:00
Presedintele interimar, Crin Antonescu, a anuntat, luni, ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a decis Parlamentul si Curtea Constitutionala, astfel ca referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

„In fata deciziei Parlamentului si a Curtii Constitutionale, am convingerea ca este mai putin important punctul meu de vedere, astfel ca am promulgat aceasta lege si cred ca in felul acesta am inchis unul din subiectele fierbinti de dezbatere”, a spus el, potrivit Mediafax.El a precizat ca unul dintre motivele pentru care a luat aceasta decizie este ca, „spre deosebire de altii”, el pune interesul national in fata intereselor personale.”Romania este intr-o situatie extrem de dificila, adusa de iresponsabilitatea unor oameni disperati ca pierd scaunul si puterea”, a spus presedintele interimar.Curtea Constitutionala a decis, in urma cu o saptamana, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. Crin Antonescu a mai declarat ca legea prevede foarte clar ca durata desfasurarii referendumului este de o singura zi si ca oficial nu au existat niciodata discutii pentru ca referendumul sa se desfasoare pe durata a doua zile. El a spus, in acest context, ca este posibila insa prelungirea programului de votare, de la ora 7.00 pana la ora 22.00 sau 23.00, iar acest lucru ar putea fi decis de catre guvern.

Citește și...