Primarul general Sorin Oprescu a premiat 43 de olimpici! „In acest fel cinstim performanta in educatie”

Publicat: 24/01/2015 | 00:03
Primarul general Sorin Oprescu a premiat 43 de olimpici! „In acest fel cinstim performanta in educatie”

43 de elevi din Bucuresti, medaliati cu aur, argint si bronz la olimpiade internationale, la diverse discipline de invatamant, au fost premiati cu diplome IN HONORIS, de catre Primarul General, Sorin Oprescu.

Gala Olimpicilor Internationali 2015 a avut loc vineri la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, iar diplomele IN HONORIS reprezinta cea mai inalta distinctie a Municipalitatii si au fost acordate ca o recunoastere a rezultatelor de exceptie, inregistrate de elevii bucuresteni, la olimpiadele internationale.

Primarul general Sorin Oprescu a premiat vineri 43 de olimpici
Primarul general Sorin Oprescu a premiat vineri 43 de olimpici

Au primit si o excursie in Barcelona

Pe langa diplomele IN HONORIS, Municipalitatea – prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret – ii va recompensa pe olimpici si cu o excursie la Barcelona, in luna martie a acestui an.

Dintre cei 43 de olimpici, 28 sunt medaliati cu aur
Dintre cei 43 de olimpici, 28 sunt medaliati cu aur

„In acest fel cinstim performanta in educatie. Ma bucur sa constat ca avem din ce in ce mai multi elevi olimpici. Ce s-a intamplat astazi, aici, sper ca este un bun exemplu si pentru celelalte structuri economico-sociale ale statului, sa incurajeze invatatura si educatia, in general, pentru a le da posibilitatea copiilor sa se dezvolte mai departe. Tocmai pentru ca sustinem performanta in educatie, continuam, si in acest an, cursurile gratuite de formare, la diverse discipline de invatamant, pentru peste 10.000 de elevi ai claselor V-XII”, a spus primarul general Sorin Oprescu.

Pe langa diplomele oferite, olimpicii au primit si o vacanta in Barcelona
Pe langa diplomele oferite, olimpicii au primit si o vacanta in Barcelona

Micii olimpici

Dintre cei 43 de olimpici, 28 sunt medaliati cu aur, mai exact sapte la Olimpiada Internationala de Matematica, cinci la Olimpiada Internationala de Informatica, doi la Olimpiada Internationala de Fizica, un elev la Olimpiada Internationala de Chimie, opt la Olimpiadele internationale de Limbi Straine, patru la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene si un elev la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica. 10 sunt medaliati cu argint: cinci la Olimpiada Internationala de Matematica, trei la Olimpiadele Internationale de Limbi Straine, un elev la Olimpiada Internationala de Fizica si un elev la Olimpiada Internationala de Chimie.

—————————————————————————————

CITESTE SI:

Sorin Oprescu are planuri mari pentru infrastructura sportiva din Capitala! Primarul general a inaugurat astazi Academia de Tenis!

Sorin Oprescu participa la o campanie umanitara. Edilul Capitalei se implica in ajutorarea copiilor aflati in dificultate

Sorin Oprescu face anuntul asteptat de toti soferii : „Speram ca intr-o luna jumatate Pasajul Mihai Bravu sa fie deschis!”

————————————————————————————–

Cinci sunt medaliati cu bronz: doi la Olimpiada Internationala de Matematica, un elev la Olimpiada Internationala de Informatica, un elev la Olimpiada Internationala de Fizica si un elev la Olimpiada Internationala de Limba Rusa. Mai mult decat atat, zece dintre elevii premiati au mai obtinut premii similare si la olimpiadele din anii trecuti. (A.S.)
 

Citește și...