Primarul Oprescu incurajeaza un proiect inovator: o casa solara proiectata de 50 de studenti! Vezi aici cum arata „casa eco”

Publicat: 28/02/2012 | 00:00
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a deschis marti, la Romexpo, cea de 19-a editie a Targului Romenvirotec, mai exact Expozitia Internationala pentru Tehnologii si Echipamente de Protectia a Mediului, Reciclare si Energii Alternative. Aici el s-a intalnit cu mai multi studenti, care au prezentat la targ o casa solara, cu care vor participa la un concurs in Spania, iar edilul s-a aratat foarte interesat de proiectul tinerilor.

Edilul-sef si-a indreptat atentia catre un grup de studenti de la universitatile „Ion Mincu”, Politehnica, Constructii si de Arte, care au proiectat o casa solara. „Cand vreti o punem in Regie. Putem sa o montam, ca tot am zis ca facem o casa eco. E o desteptaciune”, a spus Oprescu. Echipa de studenti care a conceput casa denumita „Prispa” este singura din Romania care s-a calificat la concursul international de arhitectura si tehnologii integrate Solar Decathlon Europe, care are loc in luna septembrie la Madrid. „Casa este facuta din prefabricate si trebuie construita in 10 zile, asa cere concursul. Locuinta este dotata cu panouri solare, un recuperator de caldura, doua aparate de aer conditionat si isi produce singura energia: 300% vara si 40% iarna. Casa mai are 70 de panouri fotovoltaice, care produc energie si unul solar pentru apa calda. De asemenea, casa nu este racordata la gaze, totul fiind electric, iar costul ei este de 70.000 de euro”, ne-a explicat Alexandra Croitorul, unul dintre participanti.

Recomandarea CIAO.RO