Acasă » Știri » Știri interne » PROGNOZA METEO. Furtuni în mare parte din ţară în weekend. Când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Furtuni în mare parte din ţară în weekend. Când scăpăm de ploi

De: Răzvan Scarlat 29/06/2018 | 18:23
PROGNOZA METEO. Furtuni în mare parte din ţară în weekend. Când scăpăm de ploi

PROGNOZA METEO. Meteorologii ANM au emis avertizări COD PORTOCALIU şi COD GALBEN. În mare parte din ţară sunt asteptate ploi abundente, vijelii şi grindină în weekend. Cantităţile de apă vor fi mai mari îndeosebi în zonele deluroase, montane, în Moldova și Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. Ploile vor continua şi săptămâna viitoare, abia de miercuri vremea încălzindu-se ușor și treptat.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ. La noapte, cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse, descărcări electrice și pe arii restrânse intensificări ale vântului în toate regiunile.

Cantitățile de apă vor fi mai însemnate la munte, în Muntenia, Moldova și Transilvania, unde se vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 21 grade.

La Bucureşti. Cerul va fi noros și se vor semnala averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi instabilă și în general închisă. În cea mai mare parte a țării se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vor fi condiții de grindină. Îndeosebi în zonele deluroase, montane, în Moldova și în Transilvania, prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

PROGNOZA METEO. LA BUCUREŞTI, vremea va fi în general instabilă și închisă. Se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea va rămâne în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în jumătatea de est a țării, la deal și la munte, zone unde vor mai fi cantități însemnate de apă, și local în celelalte regiuni. Vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, în special în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor, dar din punct de vedere termic va fi rece pentru această dată. Vor fi înnorări, averse și descărcări electrice, local, îndeosebi în nordul, centrul, sudul țării și la munte. Pe spații mici cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte, la altitudini mai mari de 2000 m, mai ales în Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe

crestele montane, temporar și în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia, iar cele minime între 5 și 15 grade, mai ridicate, spre 18 grade, pe litoral și în deltă.

PROGNOZA METEO. La BUCUREŞTI vremea va fi rece și în general închisă. Temporar, cu precădere în cursul zilei, va ploua și vor fi condiții, trecător, de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea se va menține rece. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, ușor mai ridicate în deltă și pe litoral, spre 18 grade, dar și mai scăzute, până în jurul a 3 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei. Vor mai fi înnorări și ploi slabe, de scurtă durată, pe arii restrânse, mai ales în nordul, centrul și estul țării. La munte, la altitudini mai mari de 1800 m, vor fi condiții și de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, dar trecător și în regiunile sudice și de sud-est

LA BUCUREŞTI, cerul va fi temporar noros și trecător vor mai fi condiții să plouă slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Din punct de vedere termic, vremea va fi răcoroasă cu o temperatură maximă de 25…26 de grade și o minimă de 10…13 grade.

De miercuri, vremea se va încălzi ușor și treptat. Vor fi averse pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare spre sfârșitul intervalului. În Capitală, vremea se va încălzi ușor și treptat, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului.

COD GALBEN, valabilitate: 29 iunie, ora 11:30 – 30 iunie, ora 06;

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU, interval de valabilitate: 29 iunie, ora 15 – 30, iunie ora 06;

Fenomene vizate: ploi abundente;

În jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

COD GALBEN, interval de valabilitate: 30 iunie, ora 06 – 01 iulie, ora 06;

Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU, interval de valabilitate: 30 iunie, ora 06 – 30 iunie, ora 23;

Fenomene vizate: ploi abundente;

Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc:
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea