RA-APPS a confirmat spusele premierului. Victor Ponta: „Vila Dante era pentru Basescu!”

Publicat: 26/07/2012 | 00:00
RA-APPS a confirmat spusele premierului. Victor Ponta: „Vila Dante era pentru Basescu!”
Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresa in care sustine ca mobilierul de la Vila Dante a fost achizitionat special pentru o resedinta de locuit, nu pentru o vila de protocol, si ca urma ca, in 2014, sa fie adoptata o hotarare prin care imobilul sa fie atribuit "unui fost sef de stat".

Documentul a fost prezentat, joi, la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta.

„Vila Dante era pentru Basescu (…). Strangem documente, aducem martori. Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresa in care sustine ca mobilierul de la Vila Dante a fost achizitionat special pentru o resedinta de locuit, nu pentru o vila de protocol, si ca urma ca, in 2014, sa fie adoptata o hotarare prin care imobilul sa fie atribuit „unui fost sef de stat””, a declarat premierul Victor Ponta.

„Am auzit ca Basescu vrea sa depuna o plangere penala impotriva mea pentru ca am dezvaluit publicului larg faptul ca, din bani publici, si-a pregatit o vila de protocol pentru perioada de incheiere a mandatului. Mi-e teama ca nu va face nicio plangere penala, mi-as dori sa faca, pentru ca in fata procurorilor zecile de angajati ai RA-APPS, membri ai SPP, cei care au lucrat acolo, vor veni si vor depune marturie pentru faptul ca presedintele Traian Basescu este cel care in mod direct a cerut, a inspectat, a vazut toate lucrarile facute acolo”, a spus Ponta. „Cred ca ar fi fost mult mai simplu sa spuna „da, eu am ales mobila”, a concluzionat prim-ministrul.