Răsturnare de situaţie în cazul militarului găsit împuşcat în cap în această dimineaţă! Ce spun anchetatorii

Publicat: 18/09/2013 | 14:01
Răsturnare de situaţie în cazul militarului găsit împuşcat în cap în această dimineaţă! Ce spun anchetatorii

Militarul găsit împuşcat în cap în incinta unei unităţi din Târgu Jiu trebuia să iasă din post şi îşi curăţa arma din dotare, care la un moment dat s-a descărcat accidental, susţin surse judiciare.

Conform surselor citate, caporalul Ion Aurel Toader trebuia să iasă din postul de pază şi îşi curăţa arma din dotare. După ce a scos încărcătorul pistolului mitralieră, militarul nu a observat că pe ţeavă mai rămăsese un glonţ, astfel că arma s-a descărcat accidental, potrivit Mediafax.

Militarul a fost rănit la mâini şi la cap. Cadavrul militarului a fost ridicat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, pentru necropsie.

Surse oficiale au afirmat că militarul ar urma să fie înmormântat, vineri, în localitatea natală Alimpeşti, cu onoruri militare.

Potrivit primelor informaţii, bărbatul, care era caporal, a fost găsit împuşcat în cap, miercuri dimineaţă, în incinta Unităţii militare 01541 din Târgu Jiu de către un coleg care a solicitat intervenţia unei ambulanţe, apoi şi-a anunţat superiorii.

Militarul, originar din localitatea Alinteşti, aflată la aproximativ 50 de kilometri distanţă de Târgu Jiu, era angajat pe bază de contract la unitatea militară. El avea 26 de ani şi nu era căsătorit.

G.C.

Citește și...