Reacţia lui Victor Piţurcă după înfrângerea din meciul cu Turcia: „Multele greşeli neforţate ne-au făcut să pierdem acest joc”

Publicat: 11/09/2013 | 08:17

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat, marţi seară, după înfrângerea din meciul cu Turcia, scor 0-2, că îşi impută faptul că a introdus pe teren jucători care nu au evoluat în acest debut de sezon.

„Am pierdut cea de-a doua bătălie. Băieţii ştiau că întâlnim o echipă extrem de motivată şi nu şi-au revenit complet fizic şi psihic. Multele greşeli neforţate ne-au făcut să pierdem acest joc. Chiricheş a greşit la primul gol, Burak nu avea voie să dea de acolo. Am avut şi noi perioade bune, dar fotbalul se joacă pe goluri. Dacă nu înscrii, nu poţi obţine puncte. Am greşit şi eu că am băgat în teren jucători care nu au evoluat. Am observat imediat că Marica nu este la forma fizică de la meciul cu Ungaria. Avea anumite sarcini de care nu se putea achita. Torje a pierdut nişte mingi singur. S-a poziţionat greşit la centrarea lui Erkin şi singur în careu a greşit finalizarea”, a spus Piţurcă, potrivit Mediafax.

Victor Piţurcă consideră că România are şansa a treia de a ajunge la baraj: „Suntem la mâna rezultatelor. Acum patru zile eram favoriţi la baraj, dar acum avem şansa a treia. Cu toate acestea se poate întâmpla orice. De sperat mai sperăm. Pentru ambele echipe este foarte greu să câştige etapa viitoare, Turcia în Estonia şi Ungaria în Olanda. Sunt supărat pentru că suntem la mâna celorlalte rezultate. Dar nici şansa nu a fost de partea noastră. Am avut două bare, penalti, pentru că din zece arbitri opt dădeau lovitură de pedeapsă, iar în minutul 93 Goian a ratat singur, singurel din 7 metri”.

Piţurcă le-a mulţumit spectatorilor pentru că au fost alături de echipa naţională: „Dacă nu primeam al doilea gol cred că publicul ne apaluda. Le mulţumesc că au fost alături de noi. Au venit cu entuziasm şi îmi pare rău pentru ei. Poate e normal să se ceară demisia, dar nu ştiu dacă mi-au cerut-o mie”.

banner

G.C.

Citește și...