Reacţiile lui TĂRICEANU şi DRAGNEA după discursul lui IOHANNIS

Publicat: 07/02/2017 | 12:49

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au reacţionat la discursul preşedintelui Klaus Iohannis din Parlament. Ambii lideri ai coaliţiei de guvernământ au declarat că se aşteptau la un discurs al unui mediator, al unui şef al statului care îndeamnă la unitate, dar că acest lucru nu s-a întâmplat.

„Sunt dezamăgit de discursul preşedintelui. M-am aşteptat ca preşedintele să identifice calea de dialog. Preşedintele a înţeles, ca de foarte multe ori, să dea lecţii Parlamentului, ceea ce este inacceptabil. Nu a fost discursul pe care îl aşteptam.

Singura soluţie pe care i-am prezentat-o preşedintelui este dialogul, m-am oferit să negociez acest dialog.

Ce era în capul preşedintelui când vorbea de oameni integri în fruntea statului? Când tu eşti condamnat pentru obţinerea unor case, când nu se ştie dacă ţi-ai plătit impozitele pentru meditaţii, poţi să vii să dai lecţii Parlamentului sau altora? Mi se pare foarte nepotrivit. Funcţia de preşedinte presupune o experienţă politică, o pregătire pe care preşedintele pare să nu o aibă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE.

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că se aştepta la un discurs care să facă apel la unitate.

„Am asistat la discursul preşedintelui din Parlament, trebuie să spun din capul locului că m-aş fi aşteptat la un discurs de unitate, din păcate preşedintele a continuat să vorbească despre divizare, despre parlamentari buni şi răi, despre oameni buni şi răi.

Sunt de acord, însă, cu dumnealui că nu este cazul de alegeri anticipate. Dacă lăsăm Guvernul să guverneze bine, atunci toţi termenii macro-economici despre care vorbea preşedintele, vor fi buni.

Şi colegii mei se aşteptau, ca şi mine, la discursul unui preşedinte mediator. Probabil că acest lucru i-a făcut pe colegii mei să iasă din sală. Eu nu am ieşit din sală.

Critica permanentă a preşedintelui, incitarea permanentă creează un disconfort Guvernului. Preşedintele a spus, astăzi, că e o ruptură între preşedintele României şi PSD. S-a referit la parlamentarii PSD ca la nişte parlamentari care nu sunt agreaţi. Preşedintele trebuie să fie preşedintele României. I-am spus la plecare că sper să facem pace în România.

Nu vom face nimic împotriva preşedintelui. Suspendarea nu a fost şi nu este o soluţie. Puteam să scoatem şi noi lumea în stradă, dar nu am vrut să facem asta pentru că am crezut şi credem că este nevoie de stabilitate. Nu poţi să vorbeşti în acelaşi discurs şi de stabilitate şi de instabilitate, Guvernul trebuie lăsat să guverneze.

Legat de absenţa premierului din Parlament, a fost o discuţie între mine, domnul Tăriceanu şi domnul prim-ministru. Domnul Tăriceanu a exprimat sugestia ca domnul prim-ministru să nu fie prezent pentru că era vorba de un mesaj adresat Parlamentului. L-am aşteptat pe preşedinte respectuos, la plecare l-am salutat. La plecare i-am spus preşedintelui că sper în continuare să facem pace.

Domnul premier Grindeanu este un om bun, a fost susţinut de partid şi îmi pun în continuare mari speranţe în el”, a declarat Liviu Dragnea după discursul lui Klaus Iohannis din Parlament.

 

Citește și...