Regele romilor, Dorin Cioabă, a transmis un mesaj dur după actele de violență din ultimele zile: ”Dacă ascultau, nu erau acum arestați”

Autor:
Publicat: 21/04/2020 | 16:57
Regele romilor, Dorin Cioabă, a transmis un mesaj dur după actele de violență din ultimele zile: ”Dacă ascultau, nu erau acum arestați”

Regele romilor, Dorin Cioabă, a transmis un mesaj dur după actele de violență din ultimele zile. Acesta condamnă comportamentul inadecvat al unora dintre romi şi face apel către toți ceilalți să respecte regulile impuse pe perioada stării de urgenţă.

”Ceea ce am vazut, actele de violență de Paști, le condamnăm cu fermitate, nu fac parte din tradițiile și obiceiurile de Sărbatori. Este foarte grea această distanțare pentru șatrele de romi, unde stau, că între ei nu există gard, e greu să se izoleze. Daca ascultau, nu erau acum arestați sau în spital.

Este foarte grea această distanțare pentru șatrele de romi, unde stau, că între ei nu există gard, e greu să se izoleze. Daca ascultau, nu erau acum arestați sau în spital”, a declarat Regele romilor.

Se înregistrează o scădere cu 47% faţă de anul trecut şi de 21% faţă de 2018. Polţiştii au dat 24.000 de sancţiuni, peste 14.000 pentru nerespectarea ordonanţelor militare. (CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ DE PROPORȚII! GIGI BECALI A FĂCUT TESTUL PENTRU CORONAVIRUS: DE DOUĂ ORI!)

”Din analizele realizate rezultă că infracţionalitatea sesizată a scăzut de sărbători cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018. În ultimele 72 de ore Poliţia a fost la datorie şi au acţionat 14.000 de poliţişti în sistem integrat. Pentru menţinerea climatului de ordine poliţiştii au acţionat la aproape 10.000 de evenimente, 8.500 au fost sesizate prin 112.

Vreau să asigur cetăţenii că Poliţia are capacitatea operaţională şi forţa de a îndeplini toate misiunile încredinţate. Obiectivul nostru este de a fi alături de oameni pentru că tuturor ne este greu, dar putem face faţă prin respect reciproc”, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu.