Revoltător! Cât costă un permis auto fals la Constanța

Publicat: 07/07/2020 | 12:29
Revoltător! Cât costă un permis auto fals la Constanța

În plină pandemie de coronavirus, la Constanța se vând permise auto false. Iată cum e posibil și cât costă unul. 

O anchetă de presă a scos la iveală detalii revoltătoare. La Constanța, se pot cumpăra permise de conducere false, în schimba sumei „corecte” desigur. 

Această „combinație” nu este disponibilă doar în cerc închis, ci chiar oricui dornic să o aleagă. Pe un site foarte popular de anunțuri, există o ofertă de nerefuzat pentru cei dornici să obțină permisul în mod ilegal

Jurnaliștii de la replicaonline.ro au luat legătura cu numărul scris în anunț în încercarea de a afla mai multe informații despre modul de a obține permisul auto „doar cu buletinul”. 

Persoana care făcea rost de permisele false a dat asigurări că actul respectiv este „licențiat și adăugat în baza de date a poliției”.

Un permis fals costă 3.000 de lei

În schimbul sumei de 3.000 de lei, fără a mai trece prin bătăile de cap ale examenului auto, poți deveni șofer. 

„O să am nevoie de toate datele dumneavoastră persoanale, o poză cu dumneavoastră făcută de la brâu în sus și o semnătură. Banii se trimit după ce ați primit poză cu permisul de conducere”, a scris unul dintre cei care se ocupă cu obținerea permisului de conducere în mod ilicit.

Examenele pentru permisul auto au fi suspendate temporar în București începând de acum trei zile, a anunțat Prefectura București. Decizia a fost luată pentru că un examinator este suspect de COVID-19, potrivit surselor Digi24. Reluarea acestor activităţi va fi comunicată publicului în termen util, anunță autoritățile. 

De altfel, activitatea de examinare în vederea obținerii permisului auto se reluase de puțină vreme, mai exact, de la începutul lunii iunie, după ce fusese suspendată în martie, odată cu debutul stării de urgență în România.