Acasă » Politica » Robert Negoita, candidatul USL la Sectorul 3: „Vreau sa le demonstrez romanilor ca nu suntem o tara de hoti”

Robert Negoita, candidatul USL la Sectorul 3: „Vreau sa le demonstrez romanilor ca nu suntem o tara de hoti”

De: Cancan 28/05/2012 | 00:00
Robert Negoita, candidatul USL la Sectorul 3: Vreau sa le demonstrez romanilor ca nu suntem o tara de hoti

Robert Negoita, candidatul Uniunii Social Liberale la functia de primar al Sectorului 3 al Capitalei, afirma, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca doreste sa le demonstreze cetatenilor, in cazul in care va castiga mandatul pe 10 iunie, ca "Romania nu este o tara de hoti", ca este posibil sa existe o administratie buna, orientata spre interesul cetatenilor.

In opinia sa, problema cainilor comunitari este una de sanatate si de siguranta publica. Candidatul atrage atentia, totodata, ca Sectorul 3, cel mai bogat din Capitala, are, din pacate, un nivel ridicat al infractionalitatii. Nu in ultimul rand, daca va ajunge primar al acestui sector, Robert Negoita are in vedere construirea de crese si gradinite, precum si atingerea standardelor europene in ceea ce priveste spatiul verde alocat fiecarui locuitor.

Reporter: Ce v-a determinat sa candidati pentru functia de primar si care considerati ca este atuul dvs. in fata contracandidatilor?

Robert Negoita: Am spus asa – vreau sa demonstrez romanilor ca nu suntem o tara de hoti, ca este posibil sa existe o guvernare, o administratie buna si orientata catre satisfacerea interesului cetateanului. Acesta este un obiectiv al meu, personal, dar si motivatia cea mai puternica a candidaturii mele. Imi doresc sa ajung primar al Sectorului 3 pentru ca prin munca mea sa schimb lucrurile in bine pentru fiecare cetatean din sector. Acest lucru ma deosebeste, cred, fundamental, de contracandidatul meu, Liviu Negoita, care, in opt ani de mandat, s-a indepartat de cetateni, legandu-se in schimb de mafia politico-financiara, pe care a sustinut-o si care inca il sustine.

Reporter: Care sunt primele trei prioritati ale mandatului dvs, daca veti fi ales primar?

Robert Negoita: Inainte de toate, voi readuce primaria la functia ei legala, si anume lucrul in interesul public. Numai lucrand in interesul cetatenilor poti stabili, ca primar, o ierarhie corecta a prioritatilor. Am prezentat deja cetatenilor Sectorului 3 proiectele mele, ele fiind in acelasi timp si proiectele lor, intrucat sunt concepute plecand de la problemele lor si dupa consultarea lor. Este, din capul locului, evident ca reabilitarea termica a blocurilor reprezinta principala prioritate a Sectorului 3. Desi primaria a dispus de fonduri pentru a realiza acest proiect in integralitate, nu s-a facut aproape nimic pana acum. Nu ma voi rezuma insa la reabilitarea termica, ci voi folosi acest proiect pentru a realiza o veritabila regenerare urbana a sectorului. Voi utiliza fiecare spatiu conform particularitatilor sale. Nu voi pune banci acolo unde nu este nevoie, nu voi pune panselute acolo unde nu este nevoie, nu voi pune garduri acolo unde nu este nevoie. Voi crea un mediu urban primitor, confortabil si util. De asemenea, avand in vedere ca Spitalul „Caritas” a fost inchis in timpul guvernarii PDL, iar cetatenii din Sectorul 3 nu mai au, practic, un spital, voi construi unul nou, modern, utilat cu aparatura de ultima ora si un numar suficient de paturi. Doresc, de asemenea, sa construiesc cel putin 4.000 de locuinte pentru tinerii din Sectorul 3. Deficitul de locuinte este una dintre problemele cele mai importante, pentru care, din nou, administratia actuala a Sectorului 3 nu a facut aproape nimic. Cererile de locuinte zac, practic, intr-un sertar al primariei. In schimb, au fost dezvoltate proiecte imobiliare de lux pe suprafete unde ar fi trebuit sa fie spatii verzi.

Reporter: Cum veti rezolva problema cainilor comunitari?

Robert Negoita: Pentru mine, cainii comunitari sunt o problema de sanatate publica, daca nu si de siguranta publica. Mi-am propus sa rezolv aceasta problema in primul an de mandat, in colaborare cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. Voi respecta, desigur, toate drepturile animalelor, dar voi actiona in acelasi timp pentru a asigura un spatiu public curat si civilizat. Ei vor fi sterilizati si dusi in afara orasului, in spatii special amenajate, si vor fi hraniti cu mancarea care ramane de la restaurantele din Bucuresti. In prezent, aceasta mancare ramasa nu este colectata, ba din contra, cei din HORECA platesc pentru a o distruge. In acest mod simplu se poate rezolva problema cu cheltuieli minime.

Reporter: Odata cu aparitia clasei zero, se inregistreaza un deficit de spatiu scolar. In acelasi timp, in Capitala exista un deficit semnificativ de locuri in gradinite si o lipsa acuta de crese. Cum vedeti rezolvarea acestor probleme si cu ce fonduri?

Robert Negoita: Aveti perfecta dreptate, majoritatea creselor si gradinitelor au fost construite inainte de 1989 si sunt prea putine in acest moment. Proiectul meu este de a construi, din fondurile primariei, dar si prin incheierea de parteneriate public – private, cate o gradinita si o cresa in proximitatea fiecarei familii. Vom face o evaluare a necesarului de locuri si vom distribui constructiile pe raza intregului sector. Vom angaja personal de specialitate. Parintii vor apela la cresa sau gradinita din apropierea casei lor, iar ei vor sti ca aici copilul lor va avea parte de ingrijire, educatie si confort. Pentru ca numai un guvern iresponsabil poate diminua atat de dramatic indemnizatia pentru mame, promitand ca va construi, in schimb, crese si sa nu faca, de fapt, nimic.

Reporter: Exista zone in sectorul dvs. neracordate la utilitati si strazi neasfaltate? Care sunt cele mai mari probleme si in cat timp ar putea fi ele rezolvate?

Robert Negoita: Inca mai exista, din pacate, si strazi neasfaltate, dar aceasta problema poate fi rezolvata in cateva luni. In ceea ce priveste utilitatile, nu atat racordarea este problema in Sectorul 3, cat infrastructura invechita. Vom rezolva aceasta problema angajand un credit, insa vom aloca banii dupa organizarea unei licitatii transparente si nu asa cum a facut Liviu Negoita, prin frauda. Contractul Primariei Sectorului 3, contract care face in prezent obiectul cercetarii la nivel european si se poate solda cu declansarea procedurii de infringement la adresa Romaniei, viza lucrari de infrastructura. Dupa cum probabil stiti, cetatenii din Sectorul 3 risca sa plateasca daune de pana la 600 de euro de persoana din cauza ca Liviu Negoita nu a respectat legislatia interna si europeana, nu a respectat interesele cetatenilor. Pe de alta parte, avem si cazuri strigatoare la cer, de exemplu situatia de pe strada Malva, care figureaza pe site-ul primariei ca fiind deja reabilitata si unde nici nu au inceput lucrarile, desi banii au fost incasati si proiectul a fost trecut la capitolul realizari. Aceasta este o strada pe care nu a fost turnat niciodata asfalt si unde oamenii pe banii lor au adus pietrisul care exista la acest moment.

Reporter: Care este deficitul de spatiu verde din sector si cum vedeti atingerea standardelor europene?

Robert Negoita: Avem o recomandare europeana de 26 de metri patrati de spatiu verde pe locuitor, iar cetatenii din Sectorul 3 dispun de jumatate din acest spatiu. Deficitul este, deci, foarte mare – 50%, iar el a crescut in ultimii ani. A crescut, insa, si inca extraordinar de mult, pretul platit de primarie pentru intretinerea spatiului verde. Se importa panselute si arbori exotici la preturi exorbitante, in loc sa se utilizeze flora autohtona, care este mult mai ieftina si rezista la conditiile climaterice de la noi. Primaria trebuie sa cumpere totul la preturi corecte si numai acele produse de care este cu adevarat nevoie. Cetatenii din Sectorul 3 platesc taxe pentru intretinerea spatiului verde la nivelul cetatenilor din Viena. Or, din nefericire, Sectorul 3 si Viena nu suporta comparatie. O solutie pentru diminuarea deficitului de spatiu verde este amenajarea malurilor Dambovitei si a Parcului Pantelimon. Am convenit deja cu primarul Sorin Oprescu asupra acestor proiecte. Le consideram viabile si le vom pune in aplicare.

Reporter: Aveti in plan un program de anvelopare gratuita a blocurilor? Cum veti proceda – din fonduri europene, fonduri proprii sau imprumuturi bancare?

Robert Negoita: Cand, la sfarsitul anului trecut, am lansat dezbaterea privind reabilitarea termica a blocurilor, aceasta problema nu se afla inca printre prioritatile primariei. In timp ce in alte sectoare, cum este Sectorul 1, reabilitarea este aproape finalizata, in Sectorul 3 nici nu a inceput. Fonduri au existat si exista, iar sursele mentionate de dumneavoastra sunt sursele pe care le poate accesa si primaria. Nu s-a dorit insa acest lucru pentru ca actuala administratie este foarte departe de interesele cetateanului. Faptul ca, in ultimul ceas, Liviu Negoita a pus schele pe un numar de blocuri nu mai pacaleste pe nimeni. Asa cum v-am spus, planul meu este de a folosi anveloparea ca proiect central, care va conduce la regenerarea urbana a sectorului. Nu doar reducerea cu 40% a costurilor intretinerii, pentru fiecare cetatean din sector, ne intereseaza, ci si schimbarea intregului aspect al orasului. Foarte multe blocuri din sector au fost construite in perioada comunista. Peste tot domina griul. Reabilitarea termica si proiectele de regenerare urbana vor face cartierele mai prietenoase, mai confortabile. Ne vom desparti astfel definitiv de o epoca: epoca in care totul era tern si alienant. Mai precis, reabilitarea se va face la toate blocurile cu costuri suportate integral de primaria de sector, iar celor care deja li s-au cerut bani li se vor returna.

Reporter: Una dintre principalele preocupari ale bucurestenilor este legata de siguranta lor si a familiilor lor. Ce veti face pentru a creste gradul de siguranta?

Robert Negoita: Sectorul 3, unul din cele mai bogate sectoare din Bucuresti, are, din pacate, un nivel ridicat al infractionalitatii. Este un fapt notoriu ca BGS, firma de paza angajata de primarie pe bani grei, pazeste mai degraba fazanii din Parcul Titan decat sa aiba grija de copiii care se joaca in parc. Este foarte clar ca nici in acest domeniu nu s-a facut mare lucru. Intreaga problematica trebuie reevaluata si trebuie sa actionam tintit, catre punctele vulnerabile. Unul dintre proiectele care vor creste gradul de siguranta a cetatenilor este amplasarea gratuita a camerelor de luat vederi in scarile de bloc. Vom face acest lucru exclusiv cu scopul de a creste gradul de siguranta a cetatenilor. In felul acesta, va scadea numarul spargerilor din apartamente, iar viata si proprietatea oamenilor vor fi mai sigure. Nu in ultimul rand, voi angaja cetateni ai Sectorului 3 pentru a optimiza serviciul de siguranta publica.

Reporter: Aveti in vedere parteneriate public – private care se pot realiza si in ce domenii?

Robert Negoita: Parteneriatul public-privat trebuie sa ramana o solutie, desi actuala administratie l-a folosit pentru deturnarea de la serviciul public. Important este ca toate contractele incheiate de primarie sa fie nu doar legale, ci si corecte, sa fie in interesul cetateanului. In acest sens, voi publica pe site-ul primariei toate contractele incheiate si voi justifica in fata cetatenilor fiecare ban cheltuit. De pilda, spitalul pe care il voi construi si care va avea si o maternitate, va fi realizat in parteneriat public-privat. In acest proiect am sprijinul total si neconditionat al primarului Sorin Oprescu. Voi construi, de asemenea, un centru expozitional modern pentru ca marile expozitii sa poata fi vazute nu numai la Paris sau Barcelona, ci si in Bucuresti, si in Sectorul 3.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate tot restul anului. Tradițiile și superstițiile de care trebuie să ții cont
Ce trebuie să faci de Sf. Gheorghe, pentru a avea parte de noroc și sănătate...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul lui Viorel Lis! Nimeni nu se aștepta la așa replică
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să ai parte de zile însorite și pline de fericire!”
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns la concluzia că s-au certat degeaba. „Mai bine nu ne mai certam.”
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO
Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei:
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
Vali Vijelie și soția lui se despart după 28 de ani de căsnicie. Manelistul a cedat iar ”poftei inimii”
Vali Vijelie și soția lui se despart după 28 de ani de căsnicie. Manelistul a...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le bate la ușă chiar din iunie
Cele 5 zodii care vor avea cea mai bună vară din viața lor. Norocul le...