Romanii au ocazia sa viziteze astazi Vila Dante! Ziua Portilor Deschise la celebra proprietate!

Publicat: 28/07/2012 | 00:00
Romanii vor avea ocazia sa treaca pragul Vilei Dante si sa vada cum arata celebra proprietate din patrimoniul RA-APPS.

Ziua referendumului a fost declarata ziua Portilor Deschise, astfel ca bucurestenii si nu numai o vor putea vizita astazi, in intervalul 10:00 si 20:00.

„Din dorinta de a asigura transparenta, Regia Autonoma a Patrimoniului si Protocolului de Stat (RA-APPS), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminica, 29 iulie 2012, sa fie Ziua Portilor Deschise la Vila Dante, strada Dante Alighieri, intrarea din Bdul Mircea Eliade, cu acces prin strada Ivan Sergheevici Turgheniev.

Publicul va avea acces intre orele 10.00-20.00.

Linii de transport in comun: Autobuze: 301, 282,182,135, Metrou: Statia Aviatorilor”, se arata intr-un comunicat de presa dat de Guvern.

Vila Dante are o suprafata construita de 1.387 metri patrati si un teren de 5.128 metri patrati, are piscina, sala de fitness si iesire spre Lacul Herastrau.

Proprietatea a fost recent renovata si mobilata, suma folosita pentru aceste lucrari depasind un milion de euro. Premierul Victor Ponta a declarat ca are informatii potrivit carora imobilul a fost pregatit ca viitoare locuinta a lui Traian Basescu la finele mandatului. „Eu, ca prim-ministru, nu voi semna ca aceasta casa sa treaca la Basescu. Voi solicita un control si, daca se dovedeste faptul, atunci Basescu sa dea banii inapoi”, a punctat premierul.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, insa, ca nu are nicio legatura cu imbunatatirile pe care le face RA-APPS in vilele pe care le detine.

Citește și...