Romeo si Julieta de Cluj! In ce pozitie ciudata au fost descoperite scheletele vechi de 500 de ani

Publicat: 18/04/2013 | 16:17
Romeo si Julieta de Cluj! In ce pozitie ciudata au fost descoperite scheletele vechi de 500 de ani

Mai multe schelete, intre care cele a doi tineri care se tin de mana, din epoca medievala, au fost descoperite de catre o echipa a Institutului de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca in curtea unei foste manastiri dominicane.

Cercetatorul principal Adrian Rusu de la Institutul de Arheologie si Istoria Artei a Academiei Romane din Cluj-Napoca, specialist in epoca medievala, a declarat, joi, corespondentului Mediafax ca, in cadrul unor lucrari facute in curtea interioara a fostei manastiri dominicane din Cluj-Napoca, au fost descoperite mai multe schelete.

„Printre acestea si cele apartinand unui cuplu de tineri de circa 30 de ani, barbat si femeie, asezate fata in fata, care se tineau de mana si care au fost ingropati impreuna. Este un caz ciudat, un fel de Romeo si Julieta. Am descoperit ca barbatul a murit in urma unui accident, osul sternului fiind spart de un obiect contondent, iar femeia, care a fost ingropata cu el, probabil ca a facut infarct la aflarea vestii. Alta explicatie nu gasim. Scheletele apartin epocii medievale, din perioada 1.450 – 1.550, fiind un lucru normal ca in jurul unei biserici sa se afle morminte”, a spus Rusu.

Schelete Cluj

Sursa foto: Stiri de Cluj

El a afirmat ca, in zona, a mai fost descoperit si scheletul unui copil, sectionat insa de o fundatie, dar si oase din partea de jos a piciorului, apartinand unui al patrulea schelet.

Lucrarile efectuate de specialistii Institutului de Arheologie impreuna cu cei ai Muzeului National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca fac parte dintr-un proiect de restaurare a fostei manastiri dominicane din Cluj-Napoca, monument istoric ce dateaza din secolul al XIV-lea.

R.N.

Citește și...