S-a aflat adevaratul motiv al crimei din Iasi: ‘’L-a injunghiat pana a aflat parola la laptop’’

Publicat: 10/12/2015 | 15:27
S-a aflat adevaratul motiv al crimei din Iasi: ‘’L-a injunghiat pana a aflat parola la laptop’’

Tatal lui Casian Harpa, studentul care a scapat ca prin minune de moarte, a accepatat sa vorbeasca despre ingrozitoarea intamplare si prin ce chinuri a trecut fiul sau.

Dupa aproximtaiv o luna de la tragedia produsa in Caminul C4 din Copou, tatal lui Casian Harpa a acceptat sa vorbeasca despre chinurile prin care a trecut fiul sau.
 

Va amintim ca, dimineata zilei de 9 noiembrie a scos la iveala un masacru produs in camera unor studenti. Viktor Nour din Republica Moldova si Casian Harpa din judetul Neamt au fost macelariti de colegul lor de camera, Aurelian Giosan, sau cel putin asa arata dovezile de pana acum.

Aurelian Giosan
Aurelian Giosan

Din nefericire, Viktor Nour a pierit in ploaia de lovituri de cutit, insa Casian Harpa a avut un inger pazitor aproape. Tatal lui Casian spune ca, pe 9 noiembrie, baiatul sau s-a nascut a doua oara.
 

Familia Harpa a trecut prin clipe groznice si s-a rugat neincetat pentru viata lui Casian, iar familia Giosan traieste in continuare cu gandul ca baiatul lor este nevinovat.
 

Se spune ca jucau carti, dar nu este adevarat, nu a fost asa. Casian si Viktor dormeau, la ora 1:20 Viktor a trimis mesaj unui prieten «Casian doarme si de acum ma bag si eu la somn», asa i-a spus. Pe la 6 a venit Giosan in camera si i-a atacat„, completeaza tatal.

Din cate spune tatal, Casian ar fi trecut prin clipe ingrozitoare, mai ales ca Giosan, in timp ce astepta sa afle parola de la laptopul lui Casian, il mai intepa cu lama cutitului. „L-am auzit pe Casian povestind unor prieteni ca Giosan, dupa ce l-a injunghiat, ii cerea parola la laptop si il injunghia in continuare, in agonie. Va dati seama ca a fost injunghiat de 20 de ori?„, completeaza Valentin Harpa.

Dupa aproape trei zile de la intamplare, tatal lui Casian a fost nevoit sa mearga in camera de camin, pentru a lua ochelarii fiului sau. Insotit de anchetatori, Valentin Harpa a vazut imagini pe care nu le va putea uita niciodata. „Stiti cum era patul? Era incleiat de sange, patul lui Viktor, perna era rosie„, spune tatal studentului.

 

Casian a incercat sa-l salveze pe Viktor, dar a fost prea tarziu
 

Casian mi-a spus ca a incercat sa-l traga pe Viktor din foc, dar nu avea putere, copilul meu a fost constient pana cand au venit doctorii. A trecut prin clipe de cosmar”, completeaza parintele.
 

Aurelian Giosan se afla in continuare in arestul politiei, el nu recunoaste nimic si sustine ca in camera a existat o a patra persoana, contestand decizia data de Tribunal privind arestul preventiv.

 

A.T.
 

Citește și...