Salariul impresionant al lui Cristian Tudor Popescu. Un fost angajat al său a făcut publică suma castigată de jurnalist

Publicat: 11/07/2020 | 15:02
Salariul impresionant al lui Cristian Tudor Popescu. Un fost angajat al său a făcut publică suma castigată de jurnalist

Unul dintre cei mai consacrați jurnaliști români trăiește pe „picior mare” din punctul de vedere al câștigului financiar. Cel puțin acest lucru afirmă cunoscuții despre Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu este fără dar și poate un personaj important al jurnalismului românesc. El a devenit celebru în mass-media datorită argumentelor tranșante și coerente pe care le-a expus public în ceea ce privește diferite subiecte cotidiene. Acesta a colaborat de-a lungul timpului în media, online, radio.

CTP este la bază inginer

Puțină lume știe faptul că CTP este la bază, de meserie, inginer. Acesta a studiat la Universitatea Politehnica din București, însă s-a remarcat după 1989 ca scriitor.

Ma mult, Cristian Tudor Popescu este filmolog și jurnalist la ziarul Adevărul. Pe de altă parte, el este și fostul director fondator al ziarului Gândul. După ce a părăsit redacția Adevărul în 2005, el a fondat propriul ziar împreună cu o parte dintre colegi.

Dan Popa, un fost angajat care a colaborat cu CTP, a oferit mai multe detalii despre jurnalist. El a mărturisit printre multe altele și suma pe care marele jurnalist o încasa lunar la acea vreme.

Bărbatul a declarat, potrivit stirilekanald, că a fost trimis de CTP la o companie de telefonie mobilă, pentru a lua un telefon pentru fiul său. În ciuda faptului că salariul jurnalistului era unul impresionant, telefonul era unul gratuit.

„Bossul avea atunci – și știam asta toți din redacție – vreo 10 mii de euro/lunar”, a dezvăluit cu ceva timp în urmă Popa.

De asemenea, fostul coleg al lui CTP a povestit și o situație uimitoare din viața jurnalistului.

„Îi murise tatăl care avea pe un carnet CEC suma de fix 13,25 lei. Mă cheamă prin telefonul scurt ca să mă roage să dau un telefon șefului CEC de la acea vreme (era Eugen Rădulescu). Care era ideea? Rădulescu să vină să-i aducă cei 13,25 lei, ca să nu trebuiască ditamai CTP să mergă el la CEC, să stea la cozi, să-l vada lumea…I-am zis: pentru treishpelei? Lăsați-i încolo de bani, că nu…La care Mogulul: „Dane, tu crezi că Sârbu avea bani să ne cumpere dacă nu era cumpătat la bani?”, a povestit Dan Popa.