Șapte protestatari au fost arestați pentru 30 de zile pentru că au lovit jandarmii la miting

Publicat: 25/10/2018 | 12:26

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis arestarea pentru 30 de zile a celor șapte protestatari acuzați că ar fi lovit jandarmii care au participat la mitingul din 10 august. Decizia vine după ce procurorii au făcut percheziții la domiciliul acestora și după ce i-au audiat.

La data de 24.10.2018 în total șapte persoane au fost prezentate judecătorului de drepturi și libertăți la Judecătoria Sectorului 1 București cu propunere de luare a măsurii preventive . Prin încheierea din data de 25.10.2018 a judecătorului de drepturi și libertăți a fost admisă propunerea procurorilor și s-a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a celor șapte persoane”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentații Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Decizia vine după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au efectuat, miercuri, percheziții la domiciliul celor șapte protestatari, suspectați că ar fi lovit jandarmii la mitingul din 10 august și după ce aceștia au fost audiați.

O jandarmeriță a fost bătută crunt

La protestele din 10 august, jandarmerița Ștefania, în vârstă de 23 de ani, a fost bătută de un grup de protestatari și a ajuns la spital. A acuzat dureri cervicale și imediat a fost transportată la Spitalul Floreasca, acolo unde a primit îngrijiri medicale de urgență. Inițial, medicii au crezut că Șefania are fracturi la nivel cervical, dar din fericire situația nu a fost atât de gravă. Ulterior, tânăra a fost externată. Inclusiv alți jandarmi au avut de suferit pe durata mitingului Diasporei.

Citește și...