Schimbare în codul rutier! Toți șoferii trebuie să o știe

Publicat: 18/05/2018 | 09:25

Procesele-verbale fără descrierea în detaliu a faptei amendate vor fi anulate. (AFLĂ AICI CUM POȚI CÂȘTIGA ȘI TU DE ACASĂ CHIAR ȘI 10.000 DE EURO LUNAR) Astfel, șoferii sancționați de polițiștii rutieri sau alte persoane amendate pentru comiterea diferitelor contravenții au de acum o șansă în plus să scape de sancțiuni.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că orice instanța din țară trebuie să anuleze un proces-verbal întocmit de un agent constatator, dacă acesta nu a descris în detaliu fapta pentru care a dat amenda. Curtea Supremă a admis un „recurs în interesul legii” și a luat această decizie, în urma sesizării Avocatului Poporului. Va mai trece însă ceva timp până să fie aplicată pentru că decizia ICCJ trebuie să apară mai întâi în Monitorul Oficial. (AFLĂ AICI CUM POȚI CÂȘTIGA ȘI TU DE ACASĂ CHIAR ȘI 10.000 DE EURO LUNAR)

Fapta trebuie descrisă în detaliu

Odată cu apariția acesteia, orice polițist, jandarm sau inspector fiscal trebuie să se conformeze, căci în caz contrar procesul-verbal întocmit de el fără descrierea în detaliu a faptei va fi anulat. Evident, dacă contravenientul îl contestă în instanță.

Citește și...