Sfideaza moartea! Care este cel mai mare vis al copilotului lui Adrian Iovan, la cinci luni dupa tragedia din Apuseni

Publicat: 30/06/2014 | 11:51
Sfideaza moartea! Care este cel mai mare vis al copilotului lui Adrian Iovan, la cinci luni dupa tragedia din Apuseni

La numai 5 luni dupa accidentul din Apuseni, copilotul lui Adrian Iovan abia asteapta sa isi revina cat mai repede pentru a-si putea indeplini o mare dorinta. Razvan, insa, trebuie sa treaca prin foarte multe incercari pana in septembrie.

Razvan Petrescu este cel mai tanar instructor de zbor din Romania si nu poate sta departe de cea mai mare pasiune a sa, chiar daca asta i-ar fi putut aduce moartea.

Tatal pilotului sustine ca fiul sau face eforturi disperate sa isi revina cat mai repede pentru a putea sa dea toate testele necesare sa revina la bord.

Copilot Adrian Iovan

„Inca este la recuperare. Nu este vindecat si trebuie sa aiba rabdare. Acum merge in carje pentru a-si proteja piciorul. Inca nu s-au sudat bine oasele. O sa mai mergem la un control in iulie, pentru ca atunci este programat sa faca inca o radiografie. Recuperarea o face la o clinica la Caciulata, pentru ca noi stam la Ramnicu Valcea si acolo este mai aproape de casa. Are terapeuti foarte buni acolo. Refacerea completa, adica momentul in care ar fi apt de munca, va fi in septembie sau octombrie”, a declarat Dan Petrescu, tatal lui Razvan, pentru Ziarul Ring.

____

CITESTE SI:

Mesaj infiorator al surorii Aurei Ion! Cum a ajuns sa traiasca dupa cinci luni de cand si-a pierdut cea mai draga fiinta!

Viata Romanitei Iovan ramane in negru si la cinci luni de la moartea tragica a fostului sot

_____

Pe langa licenta de zbor, care trebuie validata, Razvan are nevoie sa treaca si de testele medicale, inainte sa se ridice din nou in aer.

Copilot Adrian Iovan

„Va trebui sa mearga la clinica noastra speciala pentru ca cei de acolo sa-i dea verde pentru zbor. Trebuie sa ii valideze licenta. Ca sa putem zbura, noi, pilotii, pe langa licentele de zbor care trebuie sa fie validate in fiecare an, trebuie sa avem si aceasta licenta medicala, care se face anual la cei mai tineri si din sase in sase luni in cazul pilotilor mai batrani. Sunt doua clinici acreditate in tara pentru aviatie, una la Spitalul Militar Central si alta pe langa Aeroportul Baneasa. Nu se va prezenta pana nu va fi 100% refacut. Apoi va merge tot la scoala de aviatie, unde a profesat. Colegii de acolo abia asteapta sa revina.Vrea iar sa zboare si nu ii este deloc teama”, a mai spus tatal pilotului.

Cercetarile continua

Razvan Popescu este principalul martor in anchetarea tragediei din Apuseni, in care si-au pierdut viata Adrian iovan si Aura Ion. Reprezentantii Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) i-au cerut pilotului sa colaboreze cu ei pentru a afla cu exactitate care este cauza accidentului.

Aura Ion si Adrian Iovan si-au dat ultima suflare pe 20 ianuarie in tragedia aviatica din Muntii Apuseni
Aura Ion si Adrian Iovan si-au dat ultima suflare pe 20 ianuarie in tragedia aviatica din Muntii Apuseni

„Deocamdata, Parchetul Militar nu l-a chemat sa dea declaratii, dar l-au mai cautat cei de la CIAS, pentru ca ei sunt numai pe probleme de aviatie si ei stabilesc cauze si alte lucruri ce tin strict de latura asta. Razvan nu are nimic de ascuns si le da informatiile de care au nevoie. Cei de la CIAS au venit la el acasa, la Valcea, de doua ori. Am inteles ca aveau niste neclaritati. Asteptam sa dea si ei un raport, o solutie.”, a mai spus tatal pilotului.

R.O.

 

Citește și...