Şoferul român care a provocat tragedia din Ungaria a fost arestat pentru omor. Ce explicaţii a dat judecătorilor

Publicat: 27/07/2017 | 17:29

Şoferul din Neamţ care a provocat accidentul mortal din Ungaria a fost arestat preventiv. Bărbatul susţine că a fost lovit de amnezie şi nu îşi aduce aminte nimic din ce s-a întâmplat. (CITEŞTE AICI: Accident cumplit în Ungaria: trei români morţi, alţi şase răniţi)

Şoferul român, care a fost reţinut, miercuri, de poliţiştii Căpităniei Debreţin după ce, marţi, a intrat cu microbuzul într-un TIR, în Biharkeresztes, lângă Vama Borş, a fost arestat, joi, de judecătorii din Debreţin pentru 30 de zile, sub acuzaţia de omor din culpă.

Bărbatul, de 36 de ani, a declarat ziariştilor că nu îşi aduce aminte nimic despre momentul accidentului, dar a recunoscut că a fost foarte obosit, după ce a condus fără oprire 1.900 de kilometri, din Dover (Marea Britanie) până în Biharkeresztes, în ciuda rugăminţilor pasagerilor de a se odihni. 

Aici s-a şi produs accidentul, pe drumul naţional 42. În urma coliziunii microbuzului cu un TIR staţionat au murit trei oameni, iar alţi şase au fost răniţi. Victimele decedate sunt din judeţele Botoşani, Neamţ şi Maramureş, iar pasagerii răniţi sunt din Cluj, Sălaj, Neamţ şi Iaşi.

Poliţiştii i-au audiat pe pasagerii din microbuz, care le-au povestit că şoferul a condus fără oprire din Anglia până la locul tragediei. Bărbatul ar fi trebuit să-i ducă pe pasageri până la un autocar, dar nu a ajuns la timp. Ca urmare, a venit cu ei spre ţară şi, deşi a fost rugat de mai multe ori să oprească ca să se odihnească, a refuzat, parcurgând neîntrerupt un drum de aproape 2.000 de kilometri, care în mod normal este străbătut în 18 ore.  (CITEŞTE ŞI: Trei tineri au murit într-un cumplit accident după ce au petrecut la o nuntă)

Cercetările poliţiei au stabilit că şoferul, care a scăpat cu răni uşoare din accident, ar fi adormit la volan. Accidentul s-a produs la ora 4.40. Microbuzul, care avea numere de înmatriculare bulgare, a lovit din spate un autocamion care era oprit într-o zonă de staţionare.

ANDREEA LOPĂTARU

Citește și...