Sorin Oprescu a castigat Primaria Capitalei, potrivit exit-poll-ului CCSB, cu 65,8% „Multumesc! N-o sa va dezamagesc!”

Publicat: 11/06/2012 | 00:00
Sorin Oprescu a castigat Primaria Capitalei, potrivit exit-poll-ului CCSB, cu 65,8% „Multumesc! N-o sa va dezamagesc!”
Exit-poll-urile au confirmat asteptarile alegatorilor, iar rezultatele oficiale partiale au consfiintit faptul ca USL a "ras" tot.

UPDATE:

Potrivit primelor date oficiale centralizate de Biroul Electoral Municipal Bucuresti, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a strans pana in prezent un numar de 23.269 de voturi, din totalul de 41.055 centralizate pana acum. Actualul primar general, Sorin Oprescu, a reusit sa „culeaga” 56,67% din totalul voturilor, in schimb, contracandidatii sai Silviu Prigoana si Nicusor Dan, au reusit sa adune 6.436 de voturi – 15,67% si respectiv 3.768 de voturi si 9,17%.

Robert Negoita (PSD) a obtinut cele mai multe voturi in Sectorul 3 – 57,51%, fiind urmat de actualul primar in functie, Liviu Negoita (PDL), cu 28,72% din voturi.

In Sectorul 4, actual edil Cristian Popescu Piedone (USL) a fost votat de 80,36% dintre alegatori, fata de 8,25 procente obtinute de Sulfina Barbu (PDL).

La Primaria Sectorului 5, Marian Vanghelie a castigat un nou mandat de primar, fiind votat de 54,16% dintre alegatori, urmat de Mihai Atanasoaei (PDL), cu 11,84%.

Bucurestenii din Sectorul 6 i-au dat cele mai multe voturi lui Rares Manescu, acesta fiind ales de 50,16% dintre alegatori. Principalul sau contracandidat, Cristian Poteras (PDL), a obtinut 24,43% din sufragii.

Oprescu- detasat la exit-poll-uri

Sorin Oprescu a caStigat detaSat un nou mandat ca primar al Capitalei, fiind ales, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor prezentate la scurt timp dupa inchiderea secTiilor de votare, cu 65,8 la suta din voturi. De altfel, candidaTii Uniunii Social Liberale care s-au inscris in cursa pentru primariile de sector au fost votaTi de cea mai mare parte a celor care Si-au exercitat dreptul de a-Si alege edilul. Fericit, primarul general le-a mulTumit bucureStenilor pentru incredere Si le-a promis sa nu ii dezamageasca.Primarul Capitalei a declarat ca iSi doreSte ca bucureStenii sa fie mandri de oraSul lor Si ca este in primul rand victoria lor. „MulTumesc! N-o sa va dezamagesc!”, a spus el, adaugand ca „tot ce era de facut pana acum va fi facut”. „Voi continua toate proiectele incepute Si voi iniTia multe altele, care sa dezvolte BucureStiul, sa il apropie cu paSi repezi de anii in care traim. Va garantez ca voi ramane acelaSi primar independent, dependent doar de voi, de bucureStenii mei”, a mai spus Oprescu. Potrivit CCSB, situaTia votului la sectoare era urmatoarea: candidatul USL la sectorul 1, Andrei Chiliman, a caStigat un nou mandat cu 79%, Neculai OnTanu (UNPR) a intrunit 48% din voturi pentru sectorul 2, Robert NegoiTa (USL) – 65% la sectorul 3, Cristian Popescu Piedone (USL) – 83% pentru sectorul 4, Marian Vanghelie (USL) a ramas primarul sectorului 5 cu 59% din voturi, iar RareS Manescu (USL) a cucerit fotoliul de primar al sectorului 6 cu 57%.