Madalina Manole a fost timp de un an la medic pentru a-si trata problema de sterilitate, dar intotdeauna a fost insotita de o prietena, nicidecum de sotul ei, asa cum era de asteptat..
„A avut o problema de fond, care a trebuit rezolvata. Aproape un an a durat terapia si s-a bazat doar pe medicamente. Nu a necesitat nici o manevra chirurgicala. Parea fericita si dispusa sa lupte cu toata determinarea pentru a reusi sa-si implineasca visul de a deveni mama. Dumnezeu a fost de partea ei, dovada ca, ulterior, fertilizarea in vitro, efectuata de prof. Bogdan Marinescu, a fost un succes si a adus pe lume baietelul. Faptul ca venea la tratament insotita de o prietena si nu de partenerul de cuplu poate a fost o simpla intamplare, o nepotrivire de program”, a declarat pentru Ring ginecologul Florin Conteanu, cel care a tratat-o pe Madalina.
Parerile psihologilor sunt impartite cand vine vorba despre faptul ca sotul Madalinei Manole si a fost cu ea la medic. Unii spun ca din moment ce problema de infertilitate era a ei, Mircea Petru nu avea motiv sa o insoteasca, altii considera ca prezenta lui era foarte importanta.
„Era normal sa vina la tratament insotita de sot-iubit. Cu cine facea ea copil? Cu sotul sau cu amica? La tratarea unei probleme de sterilitate in cuplu trebuie sa participe viitorii parinti. Cand pacienta vine insotita de mama/prietena, aceasta, psihologic, face parte din cuplu si joaca rolul tatalui viitorului copil. In mintea Madalinei, cand venea impreuna cu prietena la tratament, se crea o relatie simbolica. Sa-ti insotesti partenera la terapie constituie primul pas spre asumarea rolului de parinte. Obligatoriu acolo in cabinet ar fi trebuit sa fie si mama si tatal”, explica psihologul Anatol Reghintovschi.