Specialiștii avertizează! Ce impact devastator are telefonul asupra creierului tău!

Publicat: 15/03/2018 | 10:25
Specialiștii avertizează! Ce impact devastator are telefonul asupra creierului tău!

În fiecare zi suntem distrași de notificări, apeluri, mesaje și altele de pe telefonul mobil. Smartphone-urile ne trezesc, ne trimit „scrisori” în căsuța de mail, ne vorbesc și ne mențin o legătură constantă cu familia și prietenii.

Astfel de lucruri ni se par normale. Vrem ca tehnologia să ne facă viața mai ușoară și mai comodă.

Cu toate acestea, corpul nostru are o viziune puțin diferită. Astfel de alerte ale telefonului derutează hormonii activi într-o acțiune, cresc bătăile inimii, îngreunează respirația, contractă mușchii, iar glandele care secretă transpirația se deschid. Deși pare greu de crezut, asta pentru că tu nu simți nimic din toate acestea, astfel procesele prin care funcționează organismul sunt date peste cap.

Un procent de aproximativ 89% de studenți au raportat vibrații „fantomatice” de la telefon. Asta ți se întâmplă și ție, când ai impresia că telefonul îți sună sau îți vibrează, când, de fapt, nu o face în acel moment.

Endocrinologul Robert Lusting afirmă că notificările unui telefon ne pregătește creierul să fie constant stresat și speriat. Asta înseamnă că, printre altele, cortexul prefrontal, acea parte a creierului care se ocupă cu unele dintre funcțiile cognitive, are de suferit.

Citește și...