Spitalul Universitar va avea 11 sali noi de operatii si un centru modern pentru cei care vor sa doneze sange

Publicat: 15/01/2015 | 15:13
Spitalul Universitar va avea 11 sali noi de operatii si un centru modern pentru cei care vor sa doneze sange

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a vizitat astăzi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, acolo unde a inaugurat Centrul de donare transfuzională şi a inspectat stadiul lucrărilor la blocul operator care va avea 11 noi săli de operaţie.

“Începând de astăzi se poate dona sânge şi la Spitalul Universitar. Am inaugurat punctul de colectare a sangelui într-un spatiu modern, dotat cu echipamente noi si la standarde europene. Este al doilea punct redeschis dupa cel de anul trecut de la Spitalul Fundeni. Pacientii internaţi anual in regim de spitalizare continua pot avea acces in caz de necesitate, mult mai uşor la sange si derivate din sange, iar apartinatorii sau cei dornici sa doneze o pot face si aici, scurtand astfel traseul produselor din sange. Anul trecut am promis redescchiderea acestor puncte de colectă în marile spitale pentru a evita discontinuităţile în colectare Facilitam astfel accesul pacientilor care vor sa doneze sange spre binele tuturor celor care au nevoie.

Spitalul Universitar

Nu ne vom opri aici si urmeaza sa redeschidem astfel de puncte si in alte spitale de urgenta. Spitalul Universitar are si alte vesti bune, se vor finaliza lucrarile la noul bloc operator si la maternitate, care vor oferi conditii de ultima ora. Facilitam astfel accesul pacientilor care vor sa doneze sange spre binele tuturor celor care au nevoie. Nu ne vom opri aici si urmeaza sa redeschidem astfel de puncte si in alte spitale de urgenta. Spitalul Universitar are si alte vesti bune, se vor finaliza lucrarile la noul bloc operator si la maternitate, care vor oferi conditii de ultima ora”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Tot la Spitalul Universitar, ministrul Sănătăţii a vizitat stadiul lucrărilor la noul bloc operator care va fi inaugurat în primăvara acestui an.

Spitalul Universitar

Astfel, spitalul bucureştean va beneficia de cel mai modern bloc operator din România cu echipamente de ultimă generaţie. Vor exista circuite total separate pentru personalul medical şi pentru deşeuri. Cele 11 noi săli de operaţii se vor adăuga sălilor de operaţii existente, astfel încât zilnic se vor putea efectua 77 de operaţii.

R.O.