DOLIU în fotbalul românesc! Un mare antrenor s-a prăbuşit într-un mall şi a murit în faţa a zeci de oameni neputicioşi

Publicat: 27/05/2016 | 12:56
DOLIU în fotbalul românesc! Un mare antrenor s-a prăbuşit într-un mall şi a murit în faţa a zeci de oameni neputicioşi

Unul dintre cei mai mari antrenori au Românieiu, Ted Dumitru, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a statului Africa de Sud, a murit joi seară la Cape Town după ce a suferit un atac de cord într-un centru comercial.
 

 În vârstă de 76 de ani, antrenorul român Ted Dumitru s-a prăbuşit în centrul comercial Eastgate Mall, din capitala Africii de Sud, Cape Town. Echipele medicale ajunse la faţa locului au încercat minute bune să-l resusciteze pe Dumitru, însă nu au mai putut face nimic. Surse medicale citate de sport24.co.za, au spus că tehnicianul român a suferit un atac de cord.

„Este o zi foarte tristă pentru fotbalul din ţara noastră. Ted a fost un gigant pentru fotbalul din ţara noastră iar cunoştinţele sale despre fotbal ne-au ajutat foarte mult în dezvoltarea noastră şi i-au adus un respect imens din partea suporterilor. Era un membru activ al Comitetului tehnic al Federaţie şi am învăţat multe lucruri de la el. Odihnească-se în pace!” a spus Danny Jordaan, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Africa de Sud, conform Mediafax.

Ted Dumitru şi-a început cariera de antrenor în 1964, în România, la Universitatea Craiova. În Africa de Sud a antrenat cele mai puternice echipe din campionat, Kaizer Chiefs, Mamelodi Sundowns şi Orlando Pirates şi a cucerit peste 15 trofee în fotbalul african. A antrenat naţionalele statelor Africa de Sud, Swaziland, Namibia şi Zambia A condus de pe bancă, naţionala Africii de Sud, la Cupa Africii pe Naţiuni în 2006.

Citește și...