Starea actuală a româncei rănite la Londra

Publicat: 24/03/2017 | 00:04

Românca rănită în atacul de la Londra a fost transferată, după operaţie, într-o altă unitate medicală din Marea Britanie pentru investigaţii suplimentare, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Starea româncei rănite este în continuare critică, a informat ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

„În noaptea de miercuri spre joi doamna a suferit o intervenţie chirurgicală, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge ce se formase pe creier şi îi punea în pericol viaţa. A fost o intervenţie dificilă, ţinând cont de starea ei critică generală de sănătate. Din fericire intervenţia a avut succes, iar ea s-a stabilizat, iar după aceea a fost transferată la un alt spital din Londra, la St. Bartholomew’s, pentru că acolo există infrastructura medicală necesară pentru o investigare mai aprofundată a plămânilor. Marea problemă cu care se confruntă doamna şi care generează starea ei critică priveşte funcţionarea plămânilor. Cealaltă victimă, domnul Burnaz, e în momentul de faţă în afara oricărei stări de pericol. Are fractură la laba piciorului şi a decis să-şi însoţească prietena la celălalt spital. Starea de sănătate a doamnei rămâne critică, sper că va evolua pozitiv”, a declarat Dan Mihalache.

Doi români, Andrei Burnaz (32 de ani) şi Andreea Cristea (31 de ani), au fost răniţi în atacul comis ieri la Londra. Cinci persoane au murit, printre care şi atacatorul, iar 40 au fost rănite, potrivit ultimului bilanţ al atacului de la Londra.

Citește și...