„Stima noastra si mandria/PCR, Romania”! Decizia asta ar putea sa ne aduca inapoi cu 24 de ani!

Publicat: 01/02/2014 | 19:03

Au trecut 24 de ani de la Revolutie, dar nostalgicii comunisti tot nu si-au gasit linistea. Vor sa reinvie Partidul Comunist Roman, dar instanta le-a refuzat cererea. S-au considerat nedreptatiti, asa ca s-au plans tocmai la Curtea Europeana.

Adeptii convingerilor comuniste au mers cu jalba in protap tocmai pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Liderii Partidului Alianta Socialista vor cu orice pret sa duca mai departe doctrina comunista, motiv pentru care, in anul 2010, au vrut sa-si schimbe titulatura formatiunii lor politice in Partidul Comunist Roman. Surpriza, insa! Tribunalul Bucuresti, iar apoi, Curtea de Apel Bucuresti, le-au respins cererea.

CITESTE SI:

Partidul Comunist din China a interzis site-urile Twitter, Facebook si Youtube

Justitia a considerat ca reinfiintarea PCR nu este binevenita pentru ca le-ar trezi amintiri triste romanilor. Mai mult decat atat, a socotit ca existenta acestui partid contravine legii privind siguranta nationala.

Liderul Partidului Alianta Socialista, Constantin Rotaru, vrea sa schimbe titulatura formatiunii politice pe care o conduce in Partidul Comunist Roman
Liderul Partidului Alianta Socialista, Constantin Rotaru, vrea sa schimbe titulatura formatiunii politice pe care o conduce in Partidul Comunist Roman

“Reprezinta o actiune de sorginta comunista, astfel ca se readuce in memoria cetatenilor fostul PCR, care a fost la putere in perioada 1945-1989 si a instaurat un regim totalitarist. Dupa instaurarea democratiei si consacrarea constitutionala a pluralismului politic, nu se poate admite ca denumirea unui partid politic sa reproduca denumirea fostului Partid Comunist Roman”, este motivarea instantei, care a respins cererea.

“Guvernul roman trebuie sa dea explicatii”

Liderii Partidului Alianta Socialista, in frunte cu presedintele Constantin Rotaru, nu s-au lasat, insa, cu una, cu doua. S-au adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului, iar instanta europeana a considerat plangerea admisibila. Astfel, Guvernul roman va trebui sa dea socoteala pentru decizia luata si sa explice refuzul, apoi Curtea se va pronunta.

Partidul Comunist Roman are ca simbol secera si ciocanul
Partidul Comunist Roman are ca simbol secera si ciocanul

Avocatul Artin Sarchizian, care apara interesele Partidului Alianta Socialista, ne-a spus ca exista sanse mari ca CEDO sa dea o decizie favorabila clientilor sai.

Avocat Artin Sarchizian apara in instanta interesele adeptilor comunismului
Avocat Artin Sarchizian apara in instanta interesele adeptilor comunismului

Asadar, in viitorul apropiat, este foarte posibil ca randul partidelor din Romania sa fie ingrosat si de Partidul Comunist. “Este un pas foarte important acela ca instanta europeana a considerat plangerea admisibila. Exista un precedent, chiar cu Romania, in care CEDO a subliniat ca nu exista democratie fara pluralism. Nu ar fi ceva iesit din comun, si la italieni exista un partid comunist”. ne-a declarat avocatul Artin Sarchizian.
Claudia Voicu
 

Citește și...