Strigătul disperat al unui tată! Mario și Medeea suferă de paraplegie spastiscă ereditară și au nevoie de 1,2 milioane de euro pentru a trăi

Publicat: 18/03/2024 | 23:01
Mario și Medeea, cei doi micuți care suferă de o boală cumplită / Foto: Asociația Victoria noastră e și a ta!

Vlad și Mădălina Voinea sunt doi părinți greu încercați de soartă. Au împreună trei copii minunați, pentru care ar face orice. Micuții s-au confruntat cu grave probleme de sănătate de la vârste fragede, iar lupta părinților pentru resursele necesare este din ce în ce mai grea. David a avut leucemie, însă s-a vindecat. Calvarul a început după nașterea fraților săi, căci micuții suferă de o boală genetică rară. Părinții sunt devastați de durere și cer ajutorul oamenilor cu suflet bun! Povestea lor de viață este cu adevărat tulburătoare.

Doi români au parte de o viață nu tocmai ușoară. Vlad și Mădălina sunt părinții a trei copii speciali. Spunem asta pentru că David, primul născut, a luptat o bună vreme cu leucemia, boală împotriva căreia a ieșit învingător. Pe vremea când David s-a îmbolnăvit, Mădălina a rămas însărcinată cu cel de-al doilea copil. Așa a apărut în viața lor Mario. În timp ce David se recupera după tratament, micuțul abia venit pe lume creștea armonios. Atunci a fost momentul în care tânăra a rămas însărcinată cu cel de-al treilea copil. Mădălina avea să aibă parte de o altă minune în viața ei, de Medeea.

CITEȘTE ȘI: CE A PUTUT SĂ FACĂ UN COPIL DE 3 ANI CÂND A VĂZUT MORMÂNTUL MAMEI SALE. GESTUL A EMOȚIONANT MILIOANE DE OAMENI

Boala cumplită de care suferă Mario și Medeea

Chinul a reapărut în viața lor, după ce Mario s-a îmbolnăvit la 11 luni. După lungi investigații, medicii au descoperit că suferă de o boală genetică rară. Când Mădălina a născut-o pe Medeea, bebelușul a fost supus unor teste. Așa a reieșit faptul că Mario și Medeea au aceeași boală: SPG56, o tulburare neurodegenerativă extrem de rară.

Micuții fac zilnic ore bune de terapie, însă acest lucru nu face decât să încetinească boala. Pentru a se vindeca, părinții împreună cu cei doi copii trebuie să plece în Australia, țară care oferă tratament pentru această boală. Pentru a-i salva, părinții au nevoie de o sumă imensă. Mario și Medeea sunt cei mai mici din lume care suferă de PARAPLEGIE SPASTICĂ EREDITARĂ TIP 56 (SPG56).

„Am o speranță ca pot primi ajutor din partea dumneavoastră și vă implor să îmi citiți mesajul. Numele meu este Vlad, tatăl a 3 copii. 3 copii greu încercați.

Băiatul cel mare a trecut de cumpăna leucemiei de curând, și când credeam ca mă pot bucura din nou de viață, a venit către ceilalți doi copii, cel mai greu diagnostic : paraplegie spastică ereditară tip 56. Copiii mei sunt singurii copii cu această boală rară din țară, și se află printre cei 13 la nivel mondial. Printre dureri, plânsete, suferință, terapii, nopți nedormite, și cele mai negre gânduri care mă copleșesc în fiecare zi, trebuie să rămân tare în fiecare zi, ca să îi pot susține.

Din păcate sunt la capătul puterilor. În fiecare minut mă lupt să pot strânge banii necesari tratamentului celor doi copii. Suma este terifiantă: 1,2 milioane de euro.
Nu am găsit răspunsul încă la întrebarea „de ce copiii mei?” și nici nu îmi permite timpul să găsesc răspunsuri, pentru ca fiecare minut din viața mea este despre CUM POT AJUNGE LA OAMENI. Cum pot să strâng această sumă?

Nu găsesc cuvânt potrivit pentru a exprima ce simțim eu și soția mea, durerea cumplită pe care o simțim în fiecare secundă, văzând cei doi copii mici ca niște legume stand în pat, și uitându-se la noi neajutorați, plâng și suferă, fără să scoată vreun cuvânt. Sunt atât de afectați, că abia își pot ține capul, e doar un vis momentan, să ne vedem copiii stand în fund.

Vă implor să nu rămâneți indiferent la mesajul meu, e un mesaj cu un strigăt disperat după ajutor, un mesaj în care nu pot să exprim nici 5% din ce simt cu adevărat, pentru ca real, noi, toată familia, ducem cea mai grea luptă cu viața, nu avem nicio secundă de liniște, nu avem nici măcar un zâmbet pe față, suferim și luptăm în fiecare secundă”, este mesajul dureros al lui Vlad, tatăl micuților.

CITEȘTE ȘI: LECȚIA DE BUNĂTATE DATĂ DE O BĂTRÂNĂ CARE VINDE ÎN PIAȚĂ! CUM A REACȚIONAT DUPĂ CE UN TÂNĂR I-A OFERIT 100 DE LEI PENTRU 1 KG DE CARTOFI: „NU PRIMESC BANI NEMUNCIȚI”

Pentru acest caz umanitar se poate dona AICI.