Teodor Melescanu a devenit oficial sef la SIE!

Publicat: 28/02/2012 | 00:00
Teodor Melescanu a devenit oficial sef la SIE!
Parlamentul a validat numirea lui Teodor Melescanu in fruntea Serviciului de Informatii Externe, cu 238 de voturi "pentru" si unul singur "impotriva".

Dupa numirea sa in functia de director al SIE, Teodor Melescanu a fost felicitat de presedintii Camerei Deputatilor si Senatului. Votul prin care s-a validat numirea sa a fost unul secret, cu buletine.

„Au fost 238 de voturi in favoarea mea. Suficient pentru a fi declarat ales ca director SIE. Va asigur ca voi face tot ce-mi sta in putere sa-mi respect juramantul”, a spus Melescanu, dupa depunerea juramantului.

Membrii comisiilor parlamentare de aparare si pentru controlul activitatii SIE prezenti la audierea candidatului la sefia SIE au recomandat plenului, cu vot unanim, numirea lui Teodor Melescanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe.Astfel, conform articolului 65 alin. 2 lit. h din Constitutie, Camerele isi desfasoara lucrarile si in sedinte comune, potrivit unui regulament adoptat cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, pentru numirea, la propunerea presedintelui Romaniei, a directorilor serviciilor de informatii si exercitarea controlului asupra activitatii acestor servicii.

Citește și...