Teodor Melescanu, nominalizat de presedinte pentru sefia Serviciului de Informatii Externe: „Am acceptat aceasta propunere”

Publicat: 27/02/2012 | 00:00
Teodor Melescanu, nominalizat de presedinte pentru sefia Serviciului de Informatii Externe: „Am acceptat aceasta propunere”
Senatorul Teodor Melescanu a fost nominalizat, luni, la sefia SIE de catre presedintele Traian Basescu. El a anuntat imediat ca a acceptat propunerea si ca s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Melescanu precizeaza, intr-o declaratie remisa MEDIAFAX, ca a primit propunerea de numire la conducerea SIE luni.

„Am acceptat aceasta propunere considerand ca ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de presedintele Traian Basescu de a numi la conducerea serviciilor de informatii persoane care fac parte din opozitia parlamentara si nu din majoritate si ca renuntarea la aceasta practica, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evolutiei pe viitor a sistemului politic romanesc”, precizeaza Melescanu.

Senatorul mai spune ca amanarea luarii unei decizii pe aceasta tema ar putea afecta desfasurarea normala a activitatii SIE, „institutie care are un rol esential in asigurarea securitatii statului roman, impreuna cu partenerii din NATO si UE”.

„Am convingerea ca echilibrul, pregatirea si experienta pe care le am in probleme de securitate internationala imi vor permite sa ma achit in bune conditii de o asemenea responsabilitate, la nivel national”, se mai arata in declaratia senatorului.

Teodor Melescanu precizeaza ca, incepand cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat „pe o durata nedeterminata” din calitatea de membru al PNL. Si Mihai Razvan Ungureanu era membru PNL la momentul numirii sale la conducerea SIE si s-a autosuspendat.

Teodor Melescanu urmeaza sa fie audiat de comisiile parlamentare, marti la pranz fiind deja programata sedinta plenului Parlamentului pentru validarea noului director al SIE. Senatorul a detinut, in trecut, functiile de ministru de Externe si de ministru al Apararii.

Citește și...