Ţi-e teamă că te îngraşi? Trucuri pentru a păcăli pofta de mâncare

Publicat: 22/11/2017 | 13:04
Ţi-e teamă că te îngraşi? Trucuri pentru a păcăli pofta de mâncare

Mai multe trucuri îţi pot tăia pofta de mâncare astfel. Dacă ţi-e teamă că-ţi pierzi silueta, atunci apelează la ele.

1. Spală-te pe dinţi!

Pasta de dinţi şi apa de gură te ajută în lupta cu foamea. Mentolul conţinut de acestea neutralizează ca prin minune pofta de dulce sau de mâncare bogată în grăsimi.

2. Bea apa caldă

Bea apă caldă, înghiţătă câte puţin. Îţi umple stomacul, îţi curăţă organismul şi-l eliberează de substanţele dăunătoare.

3. Dulciuri de la frigider

Dacă nu reuşeşti totuşi să te opreşti din drumul către frigider, atunci alege ceva rece ca gheaţa. Papilele gustative vor amorţi din cauza temperaturii, gustul dulce este redus, dar totuşi perceput de organism, aşa că pofta va trece mult mai rapid.

4. Mic-dejun bogat

Prima masă a zilei este şi cea mai importantă. Persoanele care se hrănesc bine de dimineaţă au şanse mari să consume alimente nesănătoase înainte de prânz.

5. Mănâncă lent

Mestecă încet, nu te grăbi să termini mâncarea! Senzaţia de saţietate se instalează după aproximativ 10-15  minute. Dacă te grăbeşti, atunci cu siguranţă vei mânca mai mult decât trebuie şi te bvei îngrăşa.

6. Puţină presopunctură nu strică

Cum scapi rapid de o foame cruntă? Apeşi cu arătătorul timp de 15-20 de secunde pe zona dintre nas si buza superioara. Aceasta stimulare este transmisă direct centrului apetitului din creier şi taie pofta de mancare!

Citește și...