Tineri din Bistrița, bănuiți că au adus droguri de risc prin firme de curierat, reținuți de DIICOT

Publicat: 14/09/2018 | 19:14

Doi tineri din județul Bistrița-Năsăud, bănuiți că au introdus în țară droguri de mare risc prin intermediul unor firme de curierat, pentru consum și pentru a le vinde, au fost reținuți în urma unor percheziții ale polițiștilor și procurorilor DIICOT din Vrancea. (CÂT CÂȘTIGI DACĂ FACI VIDEOCHAT)

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Poliția Vrancea, ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au percheziționat locuințele celor doi tineri din județul Bistrița-Năsăud, fiind vorba de un bărbat de 26 de ani și o tânără de 18 ani. Cei doi sunt bănuiți de trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc. (CITEȘTE ȘI: UN TURIST A MURIT, DUPĂ CE A LUAT DROGURI LA BORDUL UNUI AVION)

„Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cei doi bănuiți ar fi desfășurat activități de trafic și consum ilicit de droguri, pe care le-ar fi introdus în România, prin intermediul unor firme de curierat, cu intenţia de a le comercializa. Astfel, bărbatul de 26 de ani este bănuit că, în cursul lunii august ar fi achiziționat din afara țării aproximativ 3 kilograme de cannabis, pe care le-ar fi introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat. Drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-ar fi expediat ulterior în afara țării, disimulați într-un colet poștal, pentru achiziționarea unei noi cantități. Coletul a fost ridicat de polițiști pe raza județului Hunedoara”, se arată în comunicatul Poliției Vrancea.

Au fost ridicate 100 de grame de cannabis, 10 grame de hașiș și 400 de euro

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști, au fost ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 10 grame de hașiș și 400 de euro. Cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT Vrancea, pentru cercetări. Procurorul de caz a emis împotriva bărbatului de 26 de ani ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc. (VEZI ȘI: UN TUNEL SECRET PRIN CARE ERAU TRANSPORTATE DROGURI DESCOPERIT ÎNTRE SUA ȘI MEXIC)

De asemenea, față de tânăra de 18 ani a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Cercetările sunt continuate pentru aflarea întregii activități infracționale în cazul celor doi tineri. (VEZI CUM ÎȚI POȚI LUA APARTAMENT ÎN BUCUREȘTI ÎN 6 LUNI)