Tortionarul Visinescu nu renunta la instructie nici dupa condamnare! Le da ordine precise vecinilor, iar ei le executa ca-n pluton

Publicat: 29/07/2015 | 16:41

Alexandru Visinescu nu si-a invatat lectia nici in ceasul al treisprezecelea. Crudul tortionar de la Ramnicu Sarat si-a transformat blocul in cazarma, iar toti vecinii ii executa ordinele cu infrigurare. Nimic nu misca in front fara stirea comandantului.

A fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru tratamentele inumane la care i-a supus pe detinutii de la Penitenciarul Ramnicu Sarat in perioada 1956-1963, si totusi niciun regret nu si-a facut aparitia pe chipul sau in gesturile lui Alexandru Visinescu.

 

Inainte sa mearga la magazin, Visinescu a inspectat zona din apartamentul sau aflat la etajul 3
Inainte sa mearga la magazin, Visinescu a inspectat zona din apartamentul sau aflat la etajul 3

 

Mai mult decat atat, fostul comandant si colaborator al Securitatii, acum in varsta de 89 de ani, continua sa faca instructie si cu putinii apropiati pe care ii mai are. In timp ce alti oameni de varsta lui cauta doar sa-si traiasca linistiti batranetile, rugandu-se pentru iertarea pacatelor sau bucurandu-se de compania nepotilor, crudul tortionar din perioada comunista isi ocupa timpul facand ce i-a placut cel mai mult la viata lui: sa dea ordine.

 

Visinescu si-a transformat blocul, imobil aflat in zona Cismigiu, in care locuieste intr-un apartament modest aflat acum sub sechestru, intr-o „inchisoare”, in care nimeni nu intra si nu iese fara stirea lui.

 

Ochii lui Alexandru Visinescu au
Ochii lui Alexandru Visinescu au „survolat” zona de la etajul 3

 

Desi aparent se deplaseaza cu greu, iar mainile ii tremura dupa atrocitatile comise, Visinescu este suficient de „in putere” incat sa isi puna vecinii sa stea la panda si sa „execute” orice jurnalist care indrazneste sa ii dea tarcoale.

 

CITESTE SI:

ASTA a declarat Alexandru Visinescu inainte de a fi condamnat la 20 de ani de inchisoare. Tortionarul s-a abtinut cu greu sa nu…

Incursiune fara precedent in viata tortionarului Visinescu! Ce face acum “macelarul” de la Ramnicu Sarat

 

Agenta „Sfarc” sta „geana” pe jurnalisti

 

In timp ce asteapta ca avocata lui sa faca recurs la decizia Curtii de Apel, care l-a condamnat, vinerea trecuta, la 20 de ani de inchisoare pentru maltratarea a peste 100 de detinuti de la Penitenciarul Ramnicu Sarat, Visinescu sta baricadat in apartamentul sau de la etajul 3 si nu iese decat dupa ce s-a asigurat, de la geam, ca niciun picior de jurnalist nu se afla in raza blocului sau.

 

La etajul 1, Visinescu are o
La etajul 1, Visinescu are o „agenta” trecuta de 60 de ani, care sta „geana” pe trecatori

 

Pentru ca si privirea a inceput sa ii slabeasca, la etajul 1, tortionarul a „instruit” o vecina vigilenta, care ii da „note informative” despre orice trecator. Ascunsa dupa un batic cu franjuri atarnat la balcon, intr-un decor ieftin de flori de plastic si bujori proaspeti, o doamna trecuta de 60 de ani, atentie, in sanii goi, cel mai probabil din cauza caniculei, supravegheaza intrarea in blocul „penitenciar” unde comandant este Visinescu.

 

„Spioana” lui Visinescu culege informatii in sanii goi

 

Din cand in cand, femeia, devenita agent sub acoperirea baticului, care la o alta intalnire cu jurnalistii CANCAN.ro a aruncat cu o punga cu apa, isi pune si ochelarii de vedere, ca sa fie sigura ca detecteaza fidel figurile nedorite.

 

Dupa ce s-a asigurat ca terenul e liber de jurnalisti, tortionarul descinde din bloc
Dupa ce s-a asigurat ca terenul e liber de jurnalisti, tortionarul descinde din bloc

 

De abia dupa ce ii raporteaza si ea ca nimic nu misca in front, tortionarul iese din bloc cu o destinatie precisa: supermarket.

 

Are „informator” si la magazin

 

Adus de spate, cu pasi marunti si privirea in toate partile, Visinescu se indreapta spre supermarketul aflat peste drum de blocul sau, unde are un alt informator: un barbat cam de aceeasi varsta caruia ii cere „raportul” de cum intra in magazin: „au venit golanii aia?”, alint pe care il foloseste la adresa jurnalistilor. 

 

Visinescu s-a multumit sa priveasca lazile cu fructe, desi are o pensie de 3.300 de lei
Visinescu s-a multumit sa priveasca lazile cu fructe, desi are o pensie de 3.300 de lei

 

Nonagenarul intra apoi si incepe un periplu printre rafturi, in care mai mult pipaie decat cumpara, desi are o pensie de 3.300 de lei.

 

Visinescu a admirat sticlele cu suc natural de portocale
Visinescu a admirat sticlele cu suc natural de portocale

 

„Nu regret nimic”

Cu putin timp inainte sa isi afle condamnarea la inchisoare, Visinescu le-a spus jurnalistilor CANCAN.ro ca nu are remuscari vizavi de crimele comise de el in anii in care a condus Penitencial Ramnicu Sarat. „Nu mi-e frica, n-am de ce. Nu regret nimic” declara tortionarul. In acelasi timp, el s-a aratat extrem de deranjat de intalnirea cu jurnalistii si chiar a vrut sa ii ia la bataie. Vinerea trecuta, Curtea de Apel l-a condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru crime impotriva umanitatii. Decizia nu este insa definitiva.

 

Adina Lacatusu

 

 

 

Citește și...