Traficant de droguri prins cu 2,5 kg de canabis, pe care voia să le vândă studenţilor din Timişoara

Publicat: 19/11/2012 | 13:46

Un traficant de droguri a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în municipiul Timişoara cu aproximativ 2,5 kilograme de canabis, care fuseseră expediate din Spania printr-o firmă de coletărie, bărbatul intenţionând să vândă drogurile studentilor.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din BCCO Piteşti, l-au prins în flagrant delict, în municipiului Timişoara, în urma unei livrări supravegheate, pe Andrei Alexandru Dagla, în vârstă de 35 de ani, acesta având asupra sa aproximativ 2,5 kilograme de canabis.

„Drogurile de risc au fost procurate din Valencia – Spania şi expediate în România prin intermediul unei firme de coletărie, fiind destinate comercializării în mediul studenţesc din municipiul Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Valoarea drogurilor a fost estimată la aproximativ 40.000 de euro.

Poliţia Română a precizat că bărbatul a fost prins în 16 noiembrie, imediat după ce a ridicat de la o agenţie a unei firmei de transport persoane din Timişoara un bagaj ce conţinea canabis.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul făcea parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri ce acţionau în Spania şi în România. Acesta primea frecvent importante cantităţi de canabis prin societăţi de coletărie, pe care le distribuia în mai multe localităţi din ţară, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, informeaza Mediafax.

În urma perchiziţiei la domiciliul lui Andrei Alexandru Dagla au fost găsite alte aproximativ 300 de grame de canabis, ambalate în doze pregătite pentru vânzare, dar şi vrac.

Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Andrei Alexandru Dagla, la propunerea procurorilor DIICOT.

Bărbatul este cercetat pentru trafic internaţional de droguri de risc şi deţinere fără drept de droguri de risc.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor membrilor grupului şi probarea activităţii infracţionale a acestora.

Citește și...