Tu ai bea asa ceva? ASTA e ultima fita in materie de cafea

Publicat: 17/10/2014 | 17:06
Tu ai bea asa ceva? ASTA e ultima fita in materie de cafea

Majoritatea dintre noi nu ne putem incepe ziua fara o ceasca de cafea aromata, insa, nu ne-am imaginat niciodata ca viitorul cafelei inseamna asa ceva. Cea mai noua fita in domeniu este bautura din... excremente de mangusta.

Dimineata, primul lucru pe care il facem este sa bem o cana sanatoasa de cafea, iar abia apoi ne incepem ziua. Fie ca este una simpla, clasica sau aromata cu fel de fel de „minunatii”, licoarea neagra a devenit pentru multi dintre noi cel mai bun prieten.

Insa, niciodata nu ne-am imaginat ca viitorul cafelei este acesta. Ultima fita in domeniu este reprezentata de bautura din excremente de mangusta, aceasta fiind realizata cu ajutorul unui exemplar care traieste in Indonezia.

Asa arata simpaticul animalut din ale carui excremente se face cafeaua Kopi Luwak
Asa arata simpaticul animalut din ale carui excremente se face cafeaua Kopi Luwak

CITESTE SI

TOT ce stiai despre CAFEA este GRESIT! Ce se intampla daca bem zilnic mai multe cesti

Nu-ti poti incepe ziua fara o cana de cafea? Afla de ce afectiuni ai putea suferi!

Kopi Luwak este numele ineditului produs, pe care americanii il numesc „Shit Coffe” ( nr. Cafea din rahat) si acum poate fi gasit si in Bucuresti, la cafenele de fite.

Cafeaua Kopi Luwak este ultima fita in domeniu
Cafeaua Kopi Luwak este ultima fita in domeniu

Cafeaua poate avea efecte adverse

Consumată moderat, cofeina îi face pe oameni să se simtă bine. În exces, însă, efectul este neplăcut, iar în cantităţi foarte mari ar putea fi chiar fatală. Consumul în exces de cofeină poate provoca efecte secundare precum tahicardie, transpiraţie şi anxietate acută. Cel din urmă efect secundar este, în mod deosebit, îngrijorător, pentru că duce la creşterea incidenţei stărilor de depresie şi îngrijorare.

A.D.

Citește și...