Un alt fel de interviu cu edilul Sectorului 2, Neculai Ontanu: „Am tinut cu Rapid, nu lipseam la niciun meci din Giulesti”

Publicat: 03/08/2012 | 00:00
Un alt fel de interviu cu edilul Sectorului 2, Neculai Ontanu: „Am tinut cu Rapid, nu lipseam la niciun meci din Giulesti”
Primarul Ontanu a jucat fotbal in tinerete la echipa Granitul, unde evolua pe postul de mijlocas central. Edilul se declara un microbist inrait si spune ca in tinerete il avea ca idol pe Sandu Neagu.

REP.: Domnule Ontanu, ce sporturi preferate aveti? N.O: Imi place mult fotbalul, dar si tenisul de camp. Ma uit cu placere de fiecare data la cele doua sporturi. REP.: Referitor la fotbal, cu ce echipa romaneasca simpatizati? N.O.: Initial am tinut cu Rapid, in tinerete nu lipseam la niciun meci de pe Giulesti, indiferent ca ploua, tuna sau ningea, eu eram acolo si sustineam echipa. Imi aduc aminte cu placere cand Rapidul a luat primul titlu din istoria clubului, in 1967, iar fanii au venit pe jos de la Ploiesti. Imi placea foarte mult de Sandu Neagu. Acum, sincer, simpatizez cu toate echipele din Bucuresti si ma bucur cand vad ca ele fac performanta in Europa. REP.: Mai mergeti la meciuri pe stadion? N.O: Da, bineinteles ca merg. Am fost la finala Cupei Romaniei, unde am filmat cu telefonul mobil galeriile celor doua echipe, Dinamo si Rapid, si am ramas placut impresionat de atmosfera de pe Stadionul National. Voi mai merge si la partida dinamovistilor cu Barcelona, pe 11 august, apoi la meciurile nationalei si la alte partide ale echipelor romanesti din cupele europene. REP.: La Campionatul European de fotbal v-ati uitat? Ce favorita ati avut? N.O: M-am uitat la Euro si am tinut cu Germania. Din pacate pentru Romania, ne place sau nu, trebuie sa recunoastem: ne va fi foarte greu sa ne calificam la Campionatul Mondial din Brazilia. REP.: Dumneavoastra ati jucat fotbal in tinerete? N.O: Ce vremuri! Este o intrebare la care raspund cu placere. Da, am jucat fotbal la echipa Granitul. Evoluam pe postul de mijlocas central, cu numarul opt pe spate. Nu jucam niciodata cu capul in pamant, nu eram tehnic, dar aveam forta. Imi aduc aminte ca pe vremea aceea aveam un butoi plin cu gheata la club, iar dupa victorii puneam bere in el si asta era prima noastra.