Un bebeluș din Constanţa a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns 46

Publicat: 06/04/2018 | 13:46
Un bebeluș din Constanţa a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns 46

Tragedie fără margini într-o familie din județul Constanța. Copilașul de doar nouă luni a încetat din viață, după ce a contractat boala. Din nefericire, aceasta e cea de-a 46-a victimă răpusă de rujeolă. Un posibil deces din cauza rujeolei, în Brăila, se află în curs de confirmare. Peste 200 de noi cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în ultima săptămână, cele mai multe în judeţele Vaslui şi Brăila.

Fiind foarte mic și nevaccinat, trupul bebelușului de nouă luni nu a putut să lupte cu virusul de rujeolei. Un al 47-lea deces posibil tot din cauza rujeolei se află în curs de confirmare în judeţul Brăila, potrivit news.ro.

La ultima raportare, CNSCBT anunţase 45 de decese, ultimele înregistrându-se în judeţul Bacău, la un copil de cinci luni, neeligibil la vaccinare şi un copil de şase luni, un copil de trei ani, nevaccinat, din judeţul Iasi şi un copil de 5 luni, nevaccinat, din judeţul Neamţ. În ultima săptămână au fost raportate în 204 cazuri noi de îmbolnăvire în 23 de judeţe şi în Bucureşti, numărul total de îmbolnăviri fiind de 11.988 (din care 46 de decese).

Cele mai multe cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână în judeţele Vaslui (26) şi Brăila (23), urmate de judeţele Bacău şi Neamţ, cu câte 18 cazuri, Constanţa (17), judeţele Olt şi Satu Mare, cu câte 14 cazuri, în timp ce în Botoşani, Mureş şi Prahova a fost înregistrat câte un caz. În Capitală, 10 persoane s-au îmbolnăvit în ultima săptămână de rujeolă.

 

Citește și...