Un bust al Reginei Maria, aflat în proprietatea unui colecționar privat, va fi văzut la Castelul Bran de 1 decembrie

Publicat: 26/11/2018 | 21:53

Un bust al Reginei Maria, realizat după opera artistei Milița Petrașcu, în 1975, ce pune accent pe trăsăturile chipului Reginei, din care transpar finețea și spiritul său aprig, va ajunge la Castelul Bran, în 1 Decembrie, în prezent fiind în proprietatea unui colecționar privat.

Reprezentanții Castelului Bran au transmis, luni, că pe 1 Decembrie, va fi expus al doilea și ultimul bust în bronz al Reginei Maria, turnat după bustul în bronz al artistei Milița Petrașcu, în 1975, considerată cea mai înzestrată femeie-sculptor a României în secolul al XX-lea. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

Primul exemplar al artistei a fost donat Muzeului „Cuibul Reginei” din Balcic, Bulgaria, unde se află și astăzi, în interiorul Castelului, într-una dintre încăperile centrale. Bustul care va fi expus la Bran pune accent pe trăsăturile chipului Reginei, din care transpar finețea și spiritul aprig ale acesteia si este o lucrare reprezentativă pentru perioada de maturitate a artistei. Opera de la Castelul Bran este rodul unor studii realizate de artistă pe baza modelului, știută fiind relația de prietenie dintre aceasta și Regina Maria. (CITEȘTE ȘI: REGINA MARIA, DESPRE MOARTEA REGELUI FERDINAND: „A MURIT, EFECTIV, IN BRATELE MELE, AM PRIMIT ULTIMA LUI PRIVIRE, ULTIMUL SAU SUSPIN”)

Bustul va putea fi văzut pe 1 decembrie

În prezent, bustul aparţine unui colecţionar privat şi va putea fi văzut, de la 1 Decembrie, în dormitorul Reginei Maria, din Castelul Bran. Dezvelirea bustului din bronz al Reginei Maria este programată în primăvara anului viitor, cel mai probabil în luna mai, în cadrul unui eveniment amplu, au precizat reprezentanţii Castelului Bran. (Cel mai bun studio de videochat din Bucuresti face angajari)

„Evenimentul reprezintă un gest firesc dat fiind că Branul a fost, alături de Balcic, reședința preferată a suveranei. Se recreează astfel o punte simbolică între cele două locuri, unul străjuit de crestele semețe ale munților Bucegi, altul scăldat în spuma Mării Negre. Evenimentul are dublă semnificație, Ziua Națională a României fiind, în an centenar, cea mai bună ocazie pentru a sublinia contribuția capitală a Reginei Maria la realizarea Marii Uniri. În plus, este și un omagiu adus artistei, care s-a născut în luna decembrie a anului 1892”, au mai spus aceştia.

La 1 Decembrie, vizitatorii Castelului Bran vor primi o cocardă tricoloră, iar pe fațada edificiului va fi desfășurat drapelul național. (VEZI ȘI: ADMINISTRAȚIA MONUMENTELOR ȘI PATRIMONIULUI TURISTIC ORGANIZEAZĂ EXPOZIȚIA “REGINA MARIA – UN VEAC DE INSPIRAȚIE”)

Citește și...