Un măcelar a tăiat o bucată de carne ca să o prepare, dar un fenomen straniu l-a oprit. Incredibil ce a filmat bărbatul

Publicat: 06/02/2023 | 11:51
Ce a observat un bărbat după ce a tăiat o bucată de carne. Sursă foto: captură Youtube

Zilele acestea, un măcelar a luat o bucată de carne, de la un animal proaspăt sacrificat, și a dat-o cu sare, pentru a rezista mai mult. Imediat după aceea, a văzut ceva cu totul neașteptat. Bărbatul a pus mâna pe telefon și a filmat totul. Imaginile au ajuns virale în întreaga lume.

Bărbatul a lucrat toată viața cu carne, dar ce a văzut în urmă cu câteva zile, l-a lăsat fără cuvinte. Când a început să pună sare pe carne a văzut că alimentul a început să se miște de parcă ar fi fost viu. Șocat, a filmat totul.

(CITEȘTE ȘI: Cât costă un kilogram de carne de vită Wagyu. Un fermier din România a dat lovitura cu cea mai scumpă bovină din lume)

De ce se mișcă bucata de carne tăiată

Imaginile au circulat pe rețelele de socializare și au fost văzute de către departamentul de sănătate animală din Filipine, care a explicat întregul fenomen straniu. Se pare că după ce animalul este sacrificat, chiar dacă sistemul său nervos central este mort, cel periferic este încă activ, pentru o scurtă vreme. Astfel, mușchii animalului funcționează, în continuare. Așadar, acesta este motivul pentru care bucata de carne din mâna măcelarului încă se mișca, de la spasme, chiar dacă animalul era mort.

„Puteți fi siguri că această bucată de carne este foarte proaspătă și provine de la un animal proaspăt sacrificat. Sistemul nervos central este mort, dar terminațiile nervoase din mușchi încă declanșează impulsuri, deoarece nervii nu sunt încă morți. Acest lucru se va opri după o scurtă perioadă”, a transmis departamentul de sănătate animală din Filipine.

Pentru cei care vor să vadă clipul care a ajuns cunoscut în întreaga lume, iată aici imaginile surprinse de măcelar:

(CITEȘTE ȘI: Prețurile au explodat! Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de vită în măcelării)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult